Партнер рубрики Події

У Тернополі з'явиться ще один собор на Микулинецькій

У Тернополі з'явиться ще один собор на Микулинецькій

11 вересня, у день Усікновення глави Івана Хрестителя, в Тернополі освятили наріжний камінь майбутнього кафедрального собору Православної Церкви України на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Заклав капсулу та звершив освячення місця будівництва храму Блаженнійший Митрополит Епіфаній, перебуваючи у Тернополі з архіпастирським візитом.

Про це повідомляють в міській раді.

До урочистого освячення та спільної молитви долучився і міський голова Тернополя Сергій Надал та подякував Блаженнішому Епіфанію за розвиток Православної церкви України.

Відео дня

Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього кафедрального собору, повідомляють в Тернопільській єпархії Православної церкви України.

«Щойно ми звершили закладення наріжного каменя для побудови нового храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Храм, який постане, постане завдяки благословенню Божому, але через наші руки. Бо кожен з нас має можливість долучитися до такої богоугодної і великої справи – побудови храму.

Ми живемо у цьому світі певний проміжок часу, а храм, який буде побудований, в ньому постійно буде линути молитва до Бога. Так побудоване храмове богослужіння, що під час звершення постійно лине молитва за фундаторів, будівничих та жертводавців. Тому ми маємо таку унікальну можливість долучитися до такої величної справи – зведення дому Божого», – наголосив Предстоятель.

«Ми закладаємо цей кафедральний собор і згадуємо приснопамятного митрополита Мефодія, який бажав побудувати цей храм. Сьогодні він там, на Небесах, а ми згадуємо його у своїх молитвах, проявляючи до нього любов. Бо саме через молитву ми проявляємо свою любов до тих, які відійшли у вічність. І для них це є важливим. У храмі буде постійно линути молитва і згадуватиметься його ім’я. Нехай Боже благословення перебуває на цьому місці, на кожному із вас, щоб ми в подальшому раділи добрим успіхам побудови цього собору», – підсумував Митрополит Епіфаній. 

Нагадаємо,з нагоди свого дводенного візиту на Тернопільщину, митрополит Київський та всієї України Епіфаній у неділю, 11 вересня, відвідав кафедральний собор святих рівноапостольних Костянтина і Єлени, що на масиві Сонячному, та ознайомився з ходом будівельних робіт. Як відбувались відвідини храму предстоятелем ПЦУ – дивіться у репортажі.

Довідка
Митрополи́т Епіфа́ній (у миру Думе́нко Сергій Петрович) — митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України з 15 грудня 2018 року, голова Управління зовнішньоцерковних зв'язків ПЦУ.
Доктор наук з богослів'я, професор, колишній митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату та намісник патріарха Філарета, ректор та професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії, постійний член Священного синоду та голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ КП, член Вищої церковної ради УПЦ КП, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря міста Києва, член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.

 Читайте також:

Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину. Програма візиту

До одного із тернопільських храмів завітав Митрополит Епіфаній. Як це було? (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Людмила

    Ну, тепер тернополяни гарантовано будуть святі та божі.
  • Читач12

    Не вирізайте дерева
  • David Starr

    Школи будуйте! Без чергового храму можна обійтись, а от без освіти в сучасному світі - ніяк.

keyboard_arrow_up