Партнер рубрики Події

У Тернополі оцінювали 2148 голубів

У Тернополі оцінювали 2148 голубів
Понад 80 різних порід голубів, декоративних птахів та різну домашню птицю можна було побачити на виставці-конкурсі, який відбувся у суботу, 28 січня, у палаці культури “Березіль”.

Наступну таку виставку можна буде відвідати через рік. Щоб позмагатись за звання найкращого до Тернополя приїхали гості з усіх куточків України та зарубіжжя.

Своїх 40 птахів привіз на виставку тернополянин Володимир Спяк. Один з його голубів породи кар'єр зайняв друге місце серед усіх учасників.
Цих птахів я люблю з дитинства. Їх розводив мій батько, тому я ріс разом з ними, - пригадує пан Спяк. – А серйозно розвожу цих птахів вже більше 20 років. Зараз тримаю вдома 14 порід голубів.

Пригадав голубівник кумедний випадок зі свого дитинства. Разом зі своїм двоюрідним братом, ще будучи хлопчаками, грали у голубиний базар. Пан брав голуба та показував братові.
- Орел? Питав я його, а він відповідав мені: Орел. Купуєш? Питав я брата, а він відповідав: купую!, - розповідає голубовод. – Я передавав йому птаха, а він давав мені уявні гроші.

Відео дня
>Так одного разу коли молоді голубоводи обмінювались птахами, один з пернатих вирвався та брат інстинктивно хотів впіймати голуба та вхопив його за хвіст. - Голуб рвонув, а хвіст залишився у брата в руках, - каже Володимир Спяк . – Я пригрозив братові, що розповім про це батькові, а він злякався та сказав, що йде на річку топитись.

Хлопчака шукали весь день, а він заховався у сіні та боявся вийти, аж поки не почув, що його не будуть карати, тільки щоб він вийшов.
- Брат виліз із схованки і його не сварили. Ми часто бігали дивитись на того безхвостого голуба, бо він виглядав кумедно – така собі пташка-кулька, - сміється голубовод. – Зараз ми часто пригадуємо цей випадок та сміємось.

Окрім тернополян, щоб подивитись на голубів, у “Березіль” приїхали гості з Італії, Росії, Молдови, Болгарії, Румунії та Польщі.

- Переможців нагородили кубками та дипломами, - каже президент федерації декоративного голубівництва України Ігор Когут.

Окрім двох тисяч птахів, яких представили для експертизи, відвідувачі могли подивитись на сотні птахів, яких продавали на вулиці. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    шкода, що не знала про цю виставку. Але ще більше шкода того безхвостого голуба. В дитинстві можна сміятись, а дорослим - ні. Нещасний голуб.
  • Anonymous

    Шкода, що інформації не було раніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up