Партнер рубрики Події

У Тернополі, під автоматні постріли, відкрили меморіальну дошку Тарасу Протасевичу (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі, під автоматні постріли, відкрили меморіальну дошку Тарасу Протасевичу (ОНОВЛЕНЕ)
Воїну-інтернаціоналістику Тарасу Протасевичу, який загинув на Афганській війні, встановили меморіальну дошку на стіні будинку по однойменній вулиці. Урочисте відкриття та освячення пам'ятки відбулося сьогодні, 16 червня, о 14 годині.

На меморіальному дійстві були присутні батько Тараса Протасевича, побратими по війні, члени обласної спілки ветеранів-афганців та однодумці.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> - Ми з Тарасом спершу грали у козаки-розбійники, потім размо ходили на дискотеки, разом й навчалися, - розповідає його однокурсник по Хмельницькому вищому артилерійському училищі пан Володимир. - Він раніше за мене попав на війну... Сльози горло душать... Після того, як привезли тіло Тараса, через два тижні вже мене відправили у Афган.



Товариш по зброї додає, мовляв, загинув 23-річний артилерист від снаряду противника, котрий розірвався поруч нього.

- У Тараса була гармата, яка могла працювати на 360 градусів, - каже пан Володимир. - І він півтора доби, стріляючи з неї, не давав підняти голови жодному “духу”. Ті так розгнівались, що всі сили кинули на нього. Від їхнього обстрілу Тарас заховався під броньовик. Та як тільки він там опинився, поруч розірвався снаряд, і весь удар припав на нього.



Опісля урочистої частини присутні поклали квіти до меморіалу афганця, що загинув та у честь якого була названа вулиця.



 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    дуже багато фактів змушують надіятись, що то був не Тарасик...я не хочу вдаватись в деталі, але десь в глибині душі кожен вірить у краще
  • Anonymous

    Ви про шо?
  • Anonymous

    ехх...а нам, родичам, залишається лише таїти надію про те, що то був не Тарасик...
  • Anonymous

    вічна пам"ять нашому ГЕРОЮ.чомусь ми дізнаємось ПІСЛЯ урочин.Хотілося б аби редакція повідомляла на перед про такі заходи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up