Партнер рубрики Події

У Тернополі побудують храм Воскресіння Христового

У Тернополі побудують храм Воскресіння Христового

Наріжний камінь під будівництво Свято-Воскресенського храму у Тернополі 28 червня заклав Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Молитва зібрала десятки вірян, представників духовенства та влади.

Свято-Воскресенський храм буде розташований на перехресті вулиць 15 Квітня – Академіка Сахарова (за АЗС WOG на Збаразькому кільці).

У своєму першосвятительському слові Блаженнійший Епіфаній висловив сподівання, що невдовзі на цьому місці постане величний дім Божий, та побажав настоятелю храму Воскресіння Христового протоієрею Сергію Стельмаху наснаги та міцності духу для подальшого гуртування громади задля звершення добрих справ на прославлення Господа нашого Ісуса Христа, повідомляють в Тернопільській Єпархіїр Православної Церкви України.

Відео дня

«Невдовзі тут постане храм на честь Воскресіння Христового. Найперше, ми будуємо храми із вдячності Богу за всі ті Благодіяння, які Він звершує у нашому житті, бо храм є особливим місцем на землі. Саме у храмі ми збираємось великою громадою і благаємо у Бога про щось. Господь неодмінно чує ці прохання і виконує для того, щоб ми йшли до Нього, який приведе кожного із нас до спасіння», - звернувся до присутніх Митрополит Епіфаній.

Також Він пригадав про часи, коли храми Божі руйнувалися, проте сьогодні усе змінилося і за час незалежності України звели близько 4 тисячі православних церков. Блаженний закликав кожного з нас долучитися до доброго діла – будівництва Дому Божого, не обов’язково матеріально, а й добрим словом, молитвою чи порадою.

«Ми віримо, що цей храм буде ще однією цеглиною у побудові нашої Помісної незалежної Української Православної церкви, яка цього року завдяки нашим молитвам і спільним зусиллям, отримала довгоочікуваний Патріарший і Синодальний Томос про Автокефалію. Ми насправді є незалежною, визнаною Помісною Українською Православною Церквою. Ми здолали багато перешкод протягом останніх трьох десятиліть і, напевне, попереду буде ще багато випробувань і спокус, але якщо Господь нас вів цією дорогою до цього часу, то і надалі буде нас проводити через ці бурі випробувань», - зазначив Предстоятель Православної Церкви України.

 

Також Митрополит Епіфаній оглянув як триває будівництво кафедрального собору святих Костянтина та Єлени - головного храму Тернопільської єпархії православної церкви України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ірина Пасічник

    Погоджуюсь , краще б побудували дитячий садочок
  • Анонім

    Черговий бізнесовий проект .Скільки можна засирати місто тими церквами вже чисто за....ли . Знову будуть купу років за пожертви прихожан переводити гроші в будівельні матеріали замість того щоб їх направляти на лікування онкохворих . Ми вже бачимо як церква Михайла ,що на вул.15 квітня як там міняють огорожу з цегли на гладкий камінь .Ми вже бачимо як вони собі котедж обставили з кондиціонерами ,одним словом шикують . Ми вже виділи як у нас парки захоплють під церкву і кожен рік огорожу переставляють в більшу сторону .Ми вже виділи як на вул.Орлика хотіли багатоповерхівку збудувати на території церкви . А чого варте тільки по вул.Тарнавського де хитровимахані умудрилися втиснути церкву і багатоповерхівку одночасно . Де хоч один завод збудований ,де хоч одна лікарня збудована . Як церкву чергову так всі за ,а як створити нове підприємство так всім пох..... .Треба гнати ту свободу з нашого міста ,а особливо того Бицюру йому взагалі треба копняка в с.....у прописати ,а то він вже з......в в доску .
  • Лілія Воробель

    Через кожні три будинки -  ЧЕРГОВИЙ ЦЕРКОВНИЙ ХРАМ!  І ще виявляється  замало. Церкви, ломбарди, аптеки, оптики, кав"ярні. Ну що ще треба тернополянам для нормального існування?
  • Svitlana Pavlivets

    Місто аптек і церков...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up