Партнер рубрики Події

У Тернополі почав працювати «Cервіс поіменного голосування депутатів»

У Тернополі почав працювати «Cервіс поіменного голосування депутатів»

За допомогою сервісу кожен житель міста може швидко і легко дізнатися та проаналізувати, як голосував його місцевий депутат за те чи інше рішення, скільки % засідань сесії він відвідував.

Новий сервіс «Ternopil. Rada4you» нещодавно презентували в Тернополі координатор Громадянської мережі «ОПОРА» в Тернополі Ольга Галушка та міський голова Сергій Надал, повідомляє прес-служба міської ради.

«Нашою основною метою зараз є реалізацію проєкту «Місто у смартфоні», над цим ми працюємо системно, і впродовж останніх років уже чимало електронних сервісів успішно функціонують в Тернополі. Серед них -  відкритий бюджет, карта ремонтів Тернополя, інтерактивна  карта реєстру комунального майна, карта відповідальності прибирання міста взимку, сіті-бот «Назар» тощо, - зазначив Сергій Надал. - Незважаючи на те, що Тернопіль лідирує щодо оприлюднення наборів відкритих даних, ми не зупиняємося на цьому, а активно розвиваємо цей напрямок і створюємо нові корисні сервіси. Так, сьогодні ми презентуємо сучасний сервіс поіменного голосування депутатів, який буде сприяти ще більшій відкритості і прозорості у роботі міської ради».

Відео дня

Міський голова додав, що сервіс «Ternopil. Rada4you» створений на основі відкритих даних – результатів голосувань депутатів під час засідань сесій міської ради. Самі результати голосувань є доступні на офіційному сайті міської ради та на порталі відкритих даних. Проте, раніше, щоб знайти голосування за те чи інше рішення, мешканцям необхідно було відкривати кожен файл окремо, що займало багато часу.  

Відтепер за допомогою сервісу «Ternopil. Rada4you», який автоматично опрацьовує дані, оприлюднені Тернопільською міською радою, виборці не затрачатимуть багато часу на пошук інформації, а швидко і легко отримають доступ до усіх голосувань депутатів.

«Тернополяни мають можливість детальніше вивчити голосування місцевих депутатів, переглянути, як вони відвідують сесії, які політики та програми підтримують, як голосують фракції, чи дотримуються фракційної дисципліни», - пояснює Ольга Галушка.

Про усі можливості цього інструмента розкажуть аналітики «ОПОРИ» під час воркшопу "TERNOPIL.RADA4YOU.ORG: контролюємо роботу депутатів міської ради онлайн", який відбудеться 18 грудня о 12:00 год в Ресурсному центрі підтримки ОСББ (вул. Коперника, 1, перший поверх). 

Для участі у заході необхідно заповнити онлайн-форму https://forms.gle/u9q4PVbTHTWtQQpZA

Довідка

«Ternopil. Rada4you» - це локальна версія сервісу RADA4YOU.ORG, який опрацьовує парламентські дані та голосування депутатів Верховної Ради. Тернопіль – 11-те місто в Україні, у якому працює даний сервіс.

Читайте також У Тернополі запрацював сіті-бот «Назар»: чим корисний цей сервіс
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Феміда

    Колись веб камери обіцяли. Та не довго музика грала, спочатку почали вимика звук, потім на дворі камеру вимикали коли були якісь мітинги, а потім взагалі вимкнули, зараз у  залі інколи працює одна камера БЕЗ ЗВУКУ !!!! Живемо в 21 столітті, а звуку немає!!! Просто це комусь вигідно !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up