Партнер рубрики Події

У Тернополі погасили марку, присвячену псу Патрону. Скільки коштує та як придбати? (РЕПОРТАЖ)

У Тернополі погасили марку, присвячену псу Патрону. Скільки коштує та як придбати? (РЕПОРТАЖ)
  • В Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області 1 вересня відбулось спецпогашення унікальної поштової марки «Пес Патрон». 
  • Частина коштів від її продажу піде на волонтерство.
  • Де придбати марку та чи доступна вона у місцевих відділеннях «Укрпошти» –  розповідаємо. 

Нагадаємо, що «Укрпошта» до Дня знань випустила вже шосту «військову» марку. Вона присвячена славнозвісному псу-саперу Патрону.

Спецпогашення марки у Тернополі символічно влаштували в приміщенні Музею пожежно-рятувальної справи, що знаходиться в Головному управлінні ДСНС на вулиці Лесі Українки.

Відео дня

На дійство завітали представники «Укрпошти» та місцевої влади, рятувальники, журналісти та охочі придбати продукцію з «зіркою» Патроном. Відвідали захід Володимир Труш, голова Тернопільської обласної військової адміністрації, та Віктор Маслей, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області.

– Легендарний «Пес Патрон» – перша в Україні благодійна марка, яка допоможе придбати автомобіль для наших рятувальників. Марка продається цілим аркушем. Тираж – 1 мільйон примірників. На аркуші є вісім марок із основним номіналом у 23 та додатковим – у 8 гривень, – розповіла Тамара Оксюта, заступниця директора з розвитку мережі Тернопільської дирекції «Укрпошти».

Марка з відомим псом-сапером вже увійшла в загальнонаціональний оббіг.

Частина коштів, а саме 64 гривні від продажу кожного листа (8 марок), перейде на волонтерство – на потреби українських саперів. За них планують купити машину для розмінування Armtrac 400.

Станом на сьогодні в Тернополі є орієнтовно 20 тисяч марок з псом Патроном.

Вже з 10 ранку 1 вересня містяни можуть завітати у будь-яке діюче відділення «Укрпошти» і придбати собі марку. Також її можна купити онлайн.

– Крім марок, в нас у відділеннях є інша продукція з псом Патроном. Це конверти чотирьох видів та відкритки. Все це вже наявне у нашій мережі, – додала Тамара Оксюта.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up