Партнер рубрики Події

Президент повернув Архикатедрі приміщення архіву, помолився та сфотографувався з парафіянами

Президент повернув Архикатедрі приміщення архіву, помолився та сфотографувався з парафіянами
  • Під час робочого візиту в Тернопіль 25 березня Президент України Петро Порошенко відвідав службу у Катедральному Соборі. Разом із священиками гарант молився за мир в Україні.
  • Після Служби Порошенко підійшов до тернополян, щоб сфотографуватись із ними.

Під час Служби Божої Петро Порошенко передав  Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Василію Семенюку сертифікат про повернення у власність  приміщення колишнього архіву. 

- Я з великою приємністю хочу констатувати те, про що ми говорили давно, переведення архіву з приміщення монастиря, і про інвестиції держави, інвестиції обласні, інвестиції міські і все, що ми для цього зробили, - зазначив Петро Порошенко. - І сьогодні відбувається те, до чого доклались сотні українці, сотні тернополян. Я з великою приємністю хочу передати сертифікат. За цим стоять великі зусилля поколінь українців. 

Відео дня

Після Літургії Петру Порошенку заспівали "Многая літа". 

Біля Собору на Президента очікували кілька сотень тернополян. Перед тим, як сісти у автівку, він підійшов до них, щоб привітатись та зробити селфі.

.

- Не бійтеся, бо то мої люди. Ставайте поряд, - звернувся гарант до жінки, яка не могла підійти до нього через охорону. 

Після спілкування із людьми Президент поїхав на Театральний майдан.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • вася

    А охорони там не було більше, ніж людей, які його підтримують? Чого тут не захищаєте кандидата?
  • вася

    А охорони там не було більше, ніж людей, які його підтримують? Чого тут не захищаєте кандидата?
  • Домініканець

    Віддали тим, хто не мав нічого спільного із побудовою монастиря...
    А до автора статті та редактора прохання.
    Перевіряйте Ваш текст на орфографічні помилки.
    Ато аж нервовий тік починається від Вашої неграмотності.
    "
  • Андрій

    Ганьдба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up