Партнер рубрики Події

У Тернополі розвиватимуть Пласт. Є попит і потрібні виховники

У Тернополі розвиватимуть Пласт. Є попит і потрібні виховники

У Тернопільській громаді все більше батьків хочуть приєднати своїх дітей до скаутської організації. 

У Тернополі більше уваги приділять розвитку організації Пласт. 15 грудня на черговому засіданні сесії міської ради депутати затвердили Програму розвитку пластового руху Тернопільської міської територіальної громади на 2024-2026 роки. 

— Програма розроблена враховуючи зацікавленість Пластовим рухом серед дітей та молоді, освітніх закладів, батьків та державних органів влади, науково обґрунтованою та методичною підготовленою базою Пласту, потребою для молодого покоління у реалізації своїх можливостей, підготовленим та вишколеним складом пластових провідників й позитивним іміджем організації, — йдеться у повідомленні. 

У міськраді кажуть, що у Тернопільській громаді є високий попит на пластову освітню програму серед дітей та їх батьків.

Відео дня

— Для залучення нових дітей потрібно систематично готувати достатню кількість пластових виховників, а також додаткову кількість на заміщення тих, які з різних причини відходять від активної праці у пластовому русі та впроваджувати програми з підтримки діючих виховників і попередження їх вигорання, — наголошують у мерії. 

Нагадаємо, раніше у міській раді повідомляли, що на сесії міської ради 15 грудня внесли зміни до бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, провели перерозподіл бюджетних асигнувань в межах розпорядників коштів, а саме:

  • по управлінню освіти і науки зменшуються поточні видатки в сумі 17630,5тис.грн. та відповідно спрямовуються на оплату праці з нарахуваннями працівникам шкіл, садків, Галицькому коледжу та інклюзивному центру.
  • по управлінню соціальної політики проводиться перерозподіл коштів субвенції з обласного бюджету між соціальними програмами, які спрямовуються на придбання житла військовослужбовцям.

 

Читайте також:

Рада ухвалила бюджет на 2024 рік: якими будуть мінімальна зарплата, пенсії, прожитковий мінімум, субсидії

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natalya Artymiak

    🤔
  • Лілія Тиньо

    Мій син теж в Пласті, але ми, батьки, категорично проти, щоб міська рада використовувала для своїх цілей
  • Анатолій Пасічник

    діти рекламують ТМР? діти, як елемент надалівської пропаганди?

keyboard_arrow_up