Партнер рубрики Події

У Тернополі СБУ повідомила про підозру колаборантці з Херсонщини

У Тернополі СБУ повідомила про підозру колаборантці з Херсонщини

За співпрацю з агресорами жінці загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Тернополі СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка організовувала псевдореферендум на Херсонщині. Про це повідомили на сторінці управління СБУ в Тернопільській області.

За матеріалами слідчих Тернопільського управління СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала 58-річна жителька села Микільське Херсонського району, яка добровільно стала членом дільничної виборчої комісії.

«Жінка публічно сприяла проведенню псевдореферендуму, який проводили з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

У період з 25 по 27 вересня 2022 року колаборантка здійснювала побудинковий обхід жителів села з урною для голосування, агітуючи місцевих жителів підтримати приєднання тимчасово окупованої території Херсонської області до складу Росії.

Слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за частиною 5 статті 111-1 ККУ — колабораційна діяльність. За співпрацю з російськими окупантами їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

На даний час жінка переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі судитимуть колаборанта, який переслідував та грабував херсонців під час окупації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Світлана Слуцька Яновська

    ☠💀💩
  • Саша Галушко

    Повісить гниду
  • Антон Волос

    Розстріляти скотину намісці занагих людей які загинули стали інвалідами
  • Галя Черней

    Мало....довічно...

keyboard_arrow_up