Партнер рубрики Події

Стоять у довжелезних чергах. Як пройшли вибори у Тернополі: новини з різних дільниць (ОНОВЛЕНЕ)

Стоять у довжелезних чергах. Як пройшли вибори у Тернополі: новини з різних дільниць (ОНОВЛЕНЕ)

25 жовтня у Тернополі, як і по усій Україні, відбуваються місцеві вибори, під час яких жителі обирають міського голову та депутатів міських, районних і обласних рад.

На території Тернопільської міської територіальної громади 25 жовтня працюють 103 виборчі дільниці, у т.ч. вісім спеціальних, повідомляє пресслужба міської ради.

Виборчі дільниці забезпечені: дезінфекторами, дозаторами з антисептичним розчином,халатами, рукавицями, обмежувальними стрічками, масками та термометрами. Загалом на  усіх виборчих дільницях створені комфортні умови для забезпечення процесу голосування: приміщення опалюються та є необхідна техніка.

Дільниці  працюватимуть до 20:00 год.

Відео дня

За даними Державного реєстру виборців у Тернополі станом на 30.09.2020 є 177083 виборців. На Тернопільщині - 820498 виборців.

На дільницях зараз перебувають і кореспонденти "20 хвилин". Стежте за нашими новинами впродовж дня.

Нагадаємо, на виборчій дільниці необхідно дотримуватися соціальну дистанцію, знаходиться в масці, також МОЗ рекомендує брати з собою свою ручку і залишити дітей вдома. Усі правила поведінки виборців на дільницях читайте ТУТ. 

Якщо під час заповнення бюлетеня була допущена помилка, можна звернутися до членів комісії з письмовою заявою з проханням видати новий. Вдруге потрібно бути уважнішим, тому що взяти новий бюлетень можна тільки один раз.

Читайте також Місцеві вибори 2020: що можна робити на дільниці і як правильно заповнити бюлетень

8:29 Дільниця на Майдані Перемоги

На виборчій дільниці на Майдані Перемоги,3, що в третьому корпусі університету ЗУНУ станом на 8:29 вибори ще не стартували, передає наш журналіст Федір Восінський. Один зі спостерігачів пошкодив контрольний лист для запломбування урни.

Також при пломбуванні урн виявили пошкодження урни під номером три.

Члени виборчої комісії на цій виборчій дільниці працюють масках та рукавичках, але без щитків.

Надворі вже чекають люди.

Перед відкриттям дільниці всім присутнім виміряють температуру. Окрім температурного заміру, всім виборцям дезинфікують руки.

Також на дільниці розмежували вхід та вихід.

8:43 Виборчі дільниці Тернопільщини розпочали свою роботу, 5 з них – з незначними порушеннями: поліція

25 жовтня, на території області відбуваються місцеві вибори, розпочали свою роботу 1182 дільниці, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Станом на 8 ранку з незначним запізненням відкрилися 5 дільниць в Тернополі (3) та в Гусятинському районі(2), у  зв’язку з неправильним підрахунком  бюлетенів для голосування та відсутністю одного з членів виборчої комісії.

Станом на 08:30 вказані дільниці вже розпочали свою діяльність. Публічну безпеку та порядок на виборчих дільницях забезпечують поліцейські зі всієї області.

9:38 Ситуаційний центр обласного управління Нацполіції моніторить перебіг виборчого процесу 

Поліцейські готові миттєво реагувати на кожне повідомлення про можливе порушення законодавства. 

10:10 Дільниця №118 вулиця Кн. Острозького

На дільниці роботу розпочали вчасно, повідомляє наша журналістка Ольга Турчак.

Станом на 10.10 проголосувало небагато людей. Найбільше виборців очікують після того, як люди вийдуть з церкви.

У приміщення, де розміщені урни пускають по троє людей. Окрему кабінку облаштували для людей, які мають підвищену температуру.

- У нас все спокійно. Роботу розпочали вчасно. Наразі ніяких надзвичайних подій не траплялося. Я маю досвід роботи головою комісії не на одних виборах. Але ці важкі та особливі, - каже голова ДВК Людмила Бронілова. 

Станом на 12.00 тут проголосували 242 виборці.

10:36 Дільниця в школі 23 №611156

Голова виборчої дільниці Галина Нагорняк повідомила, що станом на 10 годину проголосувало 103 виборці.

Ніяких інцидентів не було. Був один випадок, коли один з виборців зіпсував бюлетень, написав заяву і йому видали новий, повідомляє наш журналіст Вадим Єпур.

10:50 Виборча дільниця у 29-й школі

Виборців всім перед входом проводять температурний замір, є дезинфектори, повідомляє наш журналіст Федір Восінський.

Черг при вході немає. 

Ближче до 11 при вході утворилася невелика черга.

Люди поводять себе організовано.

11:00 Дільниця №611157

Станом на 10.00 тут проголосували 130 людей із 2356 у списку. Загалом на дільниці порушень не було, є спостерігачі, працює поліція. 

Також 11 осіб мають голосувати вдома, тож до них зі скриньками підуть члени ДВК. За словами голови дільниці, є всі засоби захисту - маски, рукавички, халати, щитки. 

- Довідок про захворювання на коронавірус нам не передавали, - уточнює вона. - Надіємось, усе буде спокійно. 

11:27 На 9-ти виборчих дільницях у Тернополі зникла електрика: поліція

До 8:30 усі дільниці розпочали свою роботу. Проте у Тернополі близько 11 години зникло світло у Центрі міста на дев'яти дільницях. На момент усунення проблеми голосування не відбувалося.  

Ще одна проблема з волевиявленням виникла, як зазначив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, у Шумському районі. Там під час друку бюлетенів була допущена помилка - на двох дільницях у селах Онишківці та Залізці переплутали кандидатів на голову до ОТГ. З ситуацію намагається розібратися керівник місцевої ТВК.

11:41 ОПОРА фіксує черги на дільницях

За інформацією від спостерігачів ОПОРИ на низці виборчих дільниць Тернопільщини зафіксовані черги громадян, які хочуть проголосувати. Станом на 11 годину, на низці виборчих дільниць громадяни чекають у чергах на можливість проголосувати. Це стосується дільниць № 611128, 611122, 611123 в місті Тернополі.

Також спостерігачка ОПОРИ повідомила, що станом на 8:30 ранку на дільниці № 610269 села Яблунівка Тернопільського району у приміщенні для голосування була черга.

13:34 ДВК у селі Онишківці отримала бюлетені іншої ДВК: ОПОРА

Голова дільничної виборчої комісії села Онишківці (дільниця №611064) Кременецького району повідомила ОПОРІ, що на бюлетенях які отримала комісія для голосування за кандидатів у депутати до Шумської міської ради та за кандидатів на посаду міського голови надрукований номер іншої дільниці. За вказівкою територіальної виборчої комісії на дільниці приблизно на пів години було призупинено процес голосування.

15:35 Поліція Тернопільщини зареєструвала 32 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

Станом на 14:00 поліція Тернопільщини зареєструвала 32 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. За усіма фактами розпочато відповідні перевірки.

Серед повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства переважають пошкодження бюлетенів, незаконна агітація, порушення таємниці волевиявлення та інші.

Усі повідомлення відповідним чином зареєстровані та за вказаними фактами поліцією здійснюються перевірки. Наразі складено три адміністративні протоколи за статтями 210-1, 223-2 КУпАП. Подій, які можуть містити ознаки кримінальних правопорушень не зафіксовано.

У поліції нагадують, що біля кожної з виборчих дільниць охорону публічної безпеки здійснюють поліцейські. Також правоохоронці працюють в складі чергових, слідчо-оперативних груп та інших служб.

16:00 Станом на 13:00 на Тернопільщині проголосували майже 19% виборців: ТВК

18:00 Які порушення фіксували на Тернопільщині за дві години до завершення виборів

Проведення незаконних опитувань та агітації, знищення, зникнення та фотографування бюлетенів, порушення карантинних норм, відсутність у списках виборців - про ці та інші порушення у Тернополі та області повідомляли учасники виборчого процесу. За словами Олександра Богомола, на лінію "102" станом на 18:00 надійшло 67 повідомлень про можливі порушення, пов'язані із волевиявленням.

20:00 В Україні завершилося голосування на місцевих виборах. Дільниці закрили. 

Голосування на чергових місцевих виборах завершились - о 20:00 усі виборчі дільниці області області закрилися, розпочався підрахунок голосів. Поліцейські забезпечили правопорядок та не допустили суттєвих порушень законодавства під час виборчого процесу.

Станом на 20 годину задокументовано 84 повідомлення про порушення виборчого законодавства Працівники поліції склали 6 адміністративних протоколів за статтями 212-10, 212-23 КУпАП. До єдиного реєстру досудового розслідування злочинів внесено два факти згідно частини першої статті 158-1 та частини 2 статті 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня). Триває розслідування.

Співробітники поліції продовжують працювати в посиленому режимі до завершення підрахунку голосів та транспортування виборчої документації до територіальних виборчих комісій. Їхні дії спрямовані на дотримання виборчого законодавства, а також недопущення будь-яких провокацій.

 20:09 Хто лідирує на місцевих виборах у Тернополі. Екзит-пол "20 хвилин"

Сьогодні, 25 жовтня, у Тернополі відбулися місцеві вибори. Обирали мера та депутатів міської ради, а також вперше – депутатів районної та обласної ради. Журналісти "20 хвилин" не тільки активно стежили за виборчим процесом та повідомляли про всі події цього дня, а й провели власне опитування тернополян на виході із дільниць. З метою прогнозування можливих результатів виборів. Як відповідали респонденти – читайте ТУТ.

Читайте також «Кожного разу ми чуємо одні обіцянки»: чи підуть тернополяни на вибори? (ВІДЕООПИТУВАННЯ)
 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Петро Черкас

    4 виборча дільниця -центр зайнятості не було світла і ніхто не зміг пояснити що трапилось.
  • Василь Мазок

    Я не зміг проголосувати тому що , була черга з 30 чоловік в тісному коридорі, а мужик з термометром не пускав більше тої квоти що вони там собі порахували, я хотів зайти а мене відфутболили і той мужик і люди з черги. Ну я неготовий зараз в карантин стояти дві години в тісному коридорі. Я не проголосував. Влада гандони, в карантин слід було вибори переносити, або збільшити кількість дільниць. Одна дільниця на 2000 виборців цього замало, якщо тре по 10-20 хвилин щоб розібратись в тих бюлетенях , а впускають по двоє чи троє людей в той кабінет. Це якийсь дурдом. 100% що люди групи ризику коронавірус пропасують ці вибори . Опитування про наркоту активує молодь і зелена зараза виграє вибори.
  • олег заболотний

    пушкіна музшкола черга
  • Юлія Медюх

    Ну нічо..з понеділка всіх нас закриють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up