У Тернополі стартував проект для активної та прогресивної молоді

У Тернополі стартував проект для активної та прогресивної молоді

Члени молодіжного крила міського осередку «Об’єднання «Самопоміч» взяли участь у проекті «Активна Громада: право вибору». Проект націлений на підвищення політичної просвіти громадян та залучення їх до дискусії про виборчу реформу.

Організатори проекту проводять зустрічі з активною молоддю міста, під час яких обговорюють проблеми виборчої реформи.

- Нині громадяни майже не взаємодіють з владою, а влада з громадянами. Молоді люди мало розуміються на партійній діяльності. Це підтверджують як опитування, так і соціологічні дослідження. Відсутність комунікації призводить до браку довіри до влади, зневіри у можливість вплинути на ситуацію та зниження позитивних змін, як у громадах, так і в країні в цілому, - пояснює один із організаторів проекту Олег Грушицький.

Так, за даними вересневого опитування КМІС, 22,3% виборців вирішили не брати участі в голосуванні, 31,7% – не знають, за кого голосувати, 5,8% – викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень.

Відео дня

Тому, проект «Активна Громада: право вибору» ставить на меті покращити взаємодію громадян з виборними особами, партіями та ін. представниками влади на місцях; залучити молодь до участі в заходах з політичної просвіти, зокрема дебатів, до організації таких заходів та впровадження проекту в цілому; сформувати на основі опитування виборних осіб, представників партій, ОВК, ТВК бачення необхідних змін до виборчої системи; створити й передати до ВРУ аналітичні документи та пропозицій щодо змін до законодавства; посилити вплив на політичну просвіту громадян шляхом систематичного інформування щодо виборчого законодавства та виборчої системи в Україні; виховати політичну культуру в громадян, налагодити конструктивний діалог між владою й громадою задля вирішення місцевих проблем.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up