Партнер рубрики Події

У Тернополі судитимуть жителя Херсонщини, який перейшов на бік окупантів

У Тернополі судитимуть жителя Херсонщини, який перейшов на бік окупантів

Чоловік виконував вказівки Москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні.

У Тернополі судитимуть колаборанта з Херсонщини, який знущався з проукраїнських жителів тимчасово окупованої Чаплинки. Про це йдеться на сторінці Управління СБУ в Тернопільській області в соцмережах.

Чоловік ще у 2014 році добровільно приєднався до терористичної організації «ДНР», а у червні 2022 року прийняв пропозицію очолити незаконний каральний орган росіян «Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції». Він виконував вказівки Москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні.

«Він особисто віддавав накази на незаконне ув’язнення жителів окупованої Чаплинки, де проукраїнських громадян намагалися силою схилити до співпраці з російськими військовослужбовцями. Також чоловік обшукував громадян, які розраховувалися з продавцями ринку українською гривнею. А тих, хто відмовлявся приймати під час продажу своєї продукції російські рублі, наказував карати», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Чоловіка судитимуть за частиною 7 статті 111-1 ККУ — колабораційна діяльність. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його оголосили у розшук.

Читайте також:

У Тернополі судитимуть «директорку школи» за підозрою у колабораціонізмі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Петрович

    Цікаво як він в СІЗО дожив до суду?!

keyboard_arrow_up