У Тернополі судитимуть «директорку школи» за підозрою у колабораціонізмі

Потрібно
0 грн
Зібрано
0 грн
check Перевірено редакцією
У Тернополі судитимуть «директорку школи» за підозрою у колабораціонізмі

33-річна жителька Бердянська працювала директоркою Партизанської ЗОШ I-III ступенів.

Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо чергової колаборантки, яка на посаді «директорки школи» допомагала загарбникам реалізовувати ворожу політику у сфері освіти у тимчасово окупованих районах Запорізької області. Про це повідомляють в СБУ Тернопільської області.

«Після захоплення села Новопавлівка окупантами жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Перебуваючи на керівній посаді, зрадниця активно впроваджувала освітні «стандарти» держави-агресорки. Зокрема, вона силоміць нав’язувала дітям навчання російською мовою, а тим батькам, чиї діти не бажали відвідувати заняття у зросійщеній школі, погрожувала позбавленням батьківських прав та переслідуванням незаконних силових структур окупаційної влади», — йдеться в повідомленні.

За словами слідчих СБУ Тернопільщини, підозрювана переконувала вчителів у необхідності співпраці з окупантами. Всі українські підручники вона наказала замінити на російські.

Служба безпеки завершила документування протиправної діяльності зрадниці і направила до суду обвинувальний акт із доказами її вини. Жінці загрожує до 3 років ув’язнення.

Відео дня



Обвинувачену оголошено у розшук, оскільки вона переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Тривають комплексні заходи для її притягнення до фактичної відповідальності.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що на Тернопільщині судитимуть колаборанта, який запроваджував «освітні» стандарти РФ на Запоріжжі.

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
0 грн
Зібрано
0 грн
check Перевірено редакцією
Коментарі (19)
  • Придурок Со Справкой

    Ну хоч чимось СБУ Тернопільської області зайнято. А то якось внутрішня область, спиздити немає шо і наїхати на бізнес чи контрабандистів. На фронт само собою ці герої "тернопільського котла" не хочуть. Тому і займаються хуйнею такою, от якби вона дійсно потрапила на нари, а так...
  • Alex Shevchenko

    це як крокодила судити за те що він крокодил, 32 роки ніяк не проводити внутрішньої безпекової політики, послаблювати внутрішні позиції держави. яж кажу у СБУ немає ніякого плану дій, довгострокового. такі собі хаотичні, спорадичні рухи.
  • Марі

    До трьох років?  Курям на сміх!
  • Анатолій Пасічник

    коли ж судитимуть надала за корупцію? і не за підозрою, а за фактами? а разом з ним бесагу, соколовського, фартушняка та інших?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up