У Тернополі  таки буде  McDonalds на місці танка

У Тернополі  таки буде  McDonalds на місці танка

У Тернополі на майдані Перемоги, на місці танка, таки буде McDonalds у класичному вигляді. Відкрити його планують на день міста — 28 серпня.

Відтак  цим будівництвом міськрада вкотре показала, що із думками  архітекторів Тернопілля - не рахується. 

Нагадаємо, проект закладу харчування типу McDonalds виносили на містобудівну раду восени 2017 року. Члени містобудівної ради  забракували його, запропонований варіант отримав шквал критики. В тому числі — і через місце потенційного будівництва. Утім на голосування  проект головний архітектор міста не поставив. Відтак тодішній голова  обласної організації Національної спілки архітекторів Олег Головчак, член ради,  припустив, що заклад таки збудують, не зважаючи на негативну оцінку членів містобудівної ради. 

Відео дня

- Я цікавився в колег, чи не виносили проект повторно на розгляд, - каже ахітектор Олег Головчак. -  І такої інформації не було. Втім і сам бачив, що територію огороджують, а значить — отримали дозвіл. Вони, мабуть, зафіксували, що проект був на містобудівній раді, звісно без уточнення, що він не пройшов. Виходить, гроші взяті за ділянку, і їм всеодно — якісне, неякісне. Навіть не  шукають, щоби щось краще зробити.

Проект представляв, нагадаємо, львівський архітектор Володимир Следзь. Він же, як йдеться на інформаційних табличках, є головним архітектором проекту  закладу McDonalds. Чоловік підтвердив “20 хвилин”, що вдруге проект на містобудівну раду не виносився. 

- Проект був на раді тільки раз, - каже Володимир Следзь. - Але ми внесли певні корективи в проект, узгоджували по Генплану. Так що ми після того  ми подавали на отримання містобудівних умов та обмежень, і архітектура звичайно видала нам ці містобудівні умови.

Зважаючи на критику членів ради, за словами пана Следзя, вони дещо змінили розташування самого об'єкту, змістили по площі. А також зробили додатково паркінг для власників торгових точок і їхніх клієнтів того торгового ряду, що наразі там є, розробили проект організації руху на  майдані та ін.

- Наразі зареєстровано повідомлення на початок підготовчих робіт, - продовжує він. - Тому зараз  там знімають бігборди, що там були, огороджують ділянку. Сам же проект поки що на еспертизі. Її висновок буде наступного тижня  і тоді будемо подавати на отримання декларації про початок будівельних робіт.

Завершити будівництво, за інформацією архітектора, заплановано до серпня.
- Принаймні зараз плани такі, що на День міста  заклад має бути відкритий, - додає він. - Буде McDonalds у класичному вигляді. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Любомир Білинский

    Коммерческий директор McDonald's Украина Евгений Кочетов: "Открытие новых ресторанов может занять от восемнадцати месяцев до шести лет. Были такие случаи, когда мы провели переговоры, а только через семь лет открыли ресторан. Изменение договорных условий, решение вопросов с жителями выбранных локаций, выборы — все эти сложности затягивают процесс открытия новых точек.



    Джерело: http://retailers.ua/news/menedjment/2795-evgeniy-kochetov-mcdonalds-ukraina-myi-doljnyi-dumat-o-tom-chto-budet-cherez-15-let



    А наша ТМР думає, що мер хлопне в долоні і Mcdonalds з`явиться  в місті.

  • Анонім

    Ну ось ще один доказ того ,що міській владі пох на думку всіх навіть архітекторів, за думку простих людей я вже мовчу . Ось ще один заклад не харчування ,а труйки людей холестерином .Замість того щоб подумати і зробити хоча б якийсь завод ,а людей загрузити роботою у нас відкривають або готелі ,або магазин ,або ще якусь херню .
  • Микола Унгурян

    так п. Головчак мав би знати що рішення містобудівної ради носить рекомендаційний характер, а основне рішення приймає головний архітектор міста, а яке рішення прийняв В.Бесага сумніві немає.

    НУ і щодо Макдональдса - то на візуалізації лише Макдональдс, а реально буде "цибулька" або якийсь інший місцевий фаст-фуд. Точка то там дуже перспективна - напроти універститет і недалеко ще один ВУЗ.

    Світлана Гривас reply Микола Унгурян

    Пан Головчак знає, що рішення містобудівної ради має рекомендаційний характер. Але так як більшість членів ради забракувала проект, то Бесага мав би прислухатись, як і міська влада. А то виходить, що влада ніби і радиться з фахівцями, а все вирішують самі. Коли ж підіймається кіпіш, то влада зазвичай каже, мовляв питання було на містобудівній раді, чого кіпішуєте, і ні слова про те, що фахівці забракували те чи інше питання
  • Dima Vorobets

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up