Партнер рубрики Події

У Тернополі триває хакатон. Шукають найбільшу проблему в місті

У Тернополі триває хакатон. Шукають найбільшу проблему в місті
  • Хакатон під назвою «Тернопіль без проблем» у форматі 24 години стартував в українському домі «Перемога» 19 травня.
  • Протягом дня команди будуть виступати зі своїми проектами, а уже 20 травня судді прокоментують напрацьовані проекти та оголосять рішення щодо переможця.

 - Хакатон – це формат проведення  заходів по вирішенню певних проблем та створення ефективних рішень. На заході будуть присутні експерти і менеджери, які будуть надавати свої висновки щодо проектів та коригувати їх впродовж дня,- пояснює співорганізатор заходу Юрій Кулик. - Проект, який займе 1 місце, буде повністю профінансований міською радою. 

 Метою є вирішення низки проблем, зокрема : організація ЖКГ і ОСББ; екологія-сортування сміття, очищення водойм, дорожній пил; безпритульні тварини; перспективні напрямки для молоді; спорт; якість та інновації в освіті; транспорт.

- Сьогодні я з командою представляю проект щодо проблем транспорту і екології. Ми плануємо вирощувати енергетичну лозу, яку можна буде використовувати, як паливо,- розповідає учасник від Центру науки у Тернополі Руслан Бабій.

Шанси на перемогу будуть оцінювати за такими критеріями: готовність команди до реалізації; простота імплементації проекту; ефективність рішення; актуальність проблеми; конкурентний аналіз; реалізація; побудова технічної архітектури; презентація.

- На сьогодні проблема доріг є дуже актуальною. Я є ініціатором ідеї новітніх технологій будівництва доріг, які є набагато дешевші і якісніші. Тому хочу, щоб про них дізнались якомога більше людей, - каже Сергій Рачок. - Від цього заходу я очікую, що мене все таки почують і в Тернополі буде відремонтована якась конкретна дорога.

Відео дня


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Stels

    У Тернополі куди не глянь -проблеми....Корупція,неякісні дороги,хаотична забудова міста та парків,фінансування освіти та медицини,коли на Тенопільщині буде сучасний сміттєпереробний завод ?....         Тернопільська влада неповносправна чи сліпа ?
  • Bondzyukh Nadiya

    Будь ласка, підпишіть та поширте петицію "Збереження паркових зон" http://petition.te-rada.org/petition/7 Дякую за увагу!

  • Andriy Budzinsky

    Не хочу підливати дьогтю і паскудити тому дочекаюся офіційних релізів ідей, але вирощувати лозу для того щоб спалювати? Рухаємося в майбутнє з технологіями кам‘яного віку? Ну це якось не серйозно в 21ст добувати енергію спалюючи дерево, нехай і спеціально вирощене. Я ще розумію встановити міні ГЕС на дамбі ставу, хоча то таке дочекатися оприлюднення тоді щось можна буде казати.

    Vasil Grubinko reply Andriy Budzinsky

    погралися-пофантазували -  це чудово, але проблеми вирішуються комплексно і за гроші. на жаль, по в наші часи немалі...

    Andriy Budzinsky reply Andriy Budzinsky

    Юля Огороднік манше шкоди буде коли вітрогенератори в лісі біля телевишки поставлять, а методом спалення буде та сама кількість co2 в повітря попадати просто менше шкідливих домішок.

    Yulya Ogorodnik reply Andriy Budzinsky

    Вони говорять,що тоді повітря буде чистішим і менше шкоди буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up