Партнер рубрики Події

У Тернополі утеплять три будинки. Мешканці заплатять лише третину суми

У Тернополі утеплять три будинки. Мешканці заплатять лише третину суми
  • Три багатоповерхівки в Тернополі планують утеплити за кошти міста на основі співфінансування з ОСББ. В будинках замінять вікна, двері та зроблять сучасні фасади.
  • Таке рішення прийняли на засіданні міськвиконкому, яке відбулось 22 травня. 

Мешканці будинку мають оплатити 30 % від суми робіт. Решту витрат на матеріали та роботи покриють із міського бюджету. 

Три ОСББ "Заруддя", "Новий світ, 45" та "Затишне" погодились на співфінансування з програмою термомодернізації. На термомодернізацію виділили 2,5 млн грн.

- Ми не будемо проводити клаптикових ремонтів, - зазначив начальник управління ЖКГ міської ради Олег Соколовський. - Це має бути повністю завершений об'єхкт. Тому ми включаємо до списку три об'єкти. У цих будинках буде проведено заміну вікон, дверей та перероблено фасад. Він буде відповідати сучасним європейським нормам щодо термомодернізації. 

Відео дня

Від початку 2018 року у Тернополі вже проведено термомодернізацію у п'яти будинках, повідомляють у секторі з питань енергозабезпечення управління ЖКГ.

Проте, щоб ремонт зробили у вашому будинку, потрібно згодитись усім мешканцям оплатити 30 % від усієї суми. Далі представнику ОСББ потрібно звернутись до міської ради із необхідними документами. Детальніше можна дізнатись тут.

Зі слів міського голови Тернополя Сергія Надала, протягом чотирьох років програмою термомодернізації, яку запровадила Тернопільська міська рада, скористалися мешканці близько 60-ти житлових будинків, у яких підрядники здійснювали утеплення стін або покрівлі, заміну вікон загального користування та модернізацію системи освітлення на сходових клітках, ремонт міжпанельних швів, а також встановлювали індивідуально-теплові пункти із приладами обліку теплової енергії. 

Титульний список капітального ремонту житлового фонду затвердили одноголосним рішенням. В управлінні ЖКГ повідомляють, що роботи розпочнуться одразу, коли будуть сприятливі погодні умови.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ігор Шеремета

    А що це обрані що за корпція ?

    Олена Прохира reply Ігор Шеремета

    Ігор Шеремета в інших будинках або мешканці самі не хочуть (у нас так), або не піднімали це питання
  • Nataliya Katysheva

    Дуже добре!
  • сашко

    отеплити пінопластом то минуле століття ніхто так неробе зараз
  • 875

    Ааа, то це в Терополі Отепляють, тоді все зрозуміло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up