Партнер рубрики Події

Більше 3000 дерев уже висадили у Тернополі в рамках акції «Тернопіль – найзеленіше місто»

Більше 3000 дерев уже висадили у Тернополі в рамках акції «Тернопіль – найзеленіше місто»

У рамках проведення загальноміської акції «Тернопіль – найзеленіше місто», цими днями активно висаджують зелених насадження практично на всій території міста, повідомляють у міській раді. До озеленення долучилися не лише підприємства і установи міської ради, а також суб’єкти господарювання, підприємці, громадські організації та небайдужі тернополяни.

Долучилися до акції зокрема і 29-та школа. 11 квітня десятикласники та четвертокласники разом з вчителями та помічниками висадили 45 саджанців берези.

- Ми провели традиційну акцію озеленення мікрорайону, - зазначив директор 29-ї школи Анатолій Ятищук. – Мікрорайон розвивається, забудовується, і зелених насаджень потрібно більше. Періодично ми садимо нові дерева і підсаджуємо їх на тих місцях, де вони не прийнялися чи їх зламали. Усі мешканці мікрорайону бачать дерева, які ми садили біля двох церков і на прилеглій території школи. Тепер посадили дерева на межі стадіону, щоб був захист від дороги. Насадження дерев - це проект на майбутнє, це облаштування простору для відпочинку, це і виховні моменти, а також це приємні емоції – діти, прийшовши на черговий ювілей до школи, зможуть згадати, як вони тут садили дерева.

Деревами, кілками і помічниками школі допоміг її постійний меценат, керівник тернопільської будівельної фірми Віталій Смакоуз, а учні і вчителі власне посадили дерева. Більшу частину саджанців висадили на стадіоні, а решту – на березовій алеї біля церкви Петра.

Відео дня

Участь в акції школа також приурочує до свого 25-річного ювілею. Прагнуть, щоб і старші, і молодші учні школи зробили свій внесок в озеленення свого мікрорайону.

Багато десятикласників уже вміють садити дерева, вони робили це раніше. А молодші школярі мають нагоду навчитися робити корисну справу, каже завуч школи Людмила Петренко.  

- Ми беремо участь в таких акціях не вперше, вважаємо, що це дуже важливо і для нас усіх, і для довкілля, - розповідає учениця 10-Б Аліна Лись. – Якось ми уже садили дерева, але з того нічого не вийшло, бо багато з них люди поламали чи повикопували. Надіємося, що цього разу все буде успішно, і тут будуть рости гарні і високі дерева.

- Мені дуже подобається садити дерева, бо ми можемо зробити нашу школу кращою, - каже учениця 4-Б класу Діана Кутерещин. – Ми навчилися їх садити і тепер можемо помагати батькам. Я думаю, що ці дерева приживуться, до зими вони розростуться і потім їм буде легше.

- Ми будемо їх берегти, - додає її однокласниця Марта Білик. - Будемо дивитися за цими деревами, бо ми їх садили.

 

Зазначимо, що в рамках акції «Тернопіль - найзеленіше місто», уже висаджено понад 3000 дерев та кущів, повідомляє прес-служба міської ради. Висадження дерев у місті, як наголошує міський голова, відбувається не хаотично, а лише на визначених територіях, згідно із рекомендаціями управління ЖКГ та відповідно до «Концепції комплексного озеленення Тернополя».

Двомісячник благоустрою триватиме у Тернополі до кінця квітня.

А ви уже садили дерева? Додавайте фото в коментарях

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Відео Ольга Турчак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас

    біля озера в районі пивзаводу опілля варварськи зрізали здорові дерева озеленювачі надала ганьба псевдонеопатріотам барижникам
  • Lubov Lubov

    Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up