Партнер рубрики Події

У Тернополі ведуться активні роботи з реконструкції водної мережі

У Тернополі ведуться активні роботи з реконструкції водної мережі

Нове обладнання дозволить локалізувати аварійні ситуації, що можуть виникнути  на міських мережах та не здійснювати відключення всього міста від водопостачання. 

«Близько 80% споживачів Тернополя забезпечується цілодобовим водопостачанням з  водопровідної насосної станції №4 Верхньо-Івачівського водозабору. Ця розподільна мережа була збудована ще 46 років тому, тому сталеві і чавунні трубопроводи мережі уже були фізично зношені, через що неодноразово виникала необхідність припинення водопостачання та виконання ремонтних  робіт, - розповів Сергій Надал. - Оскільки на таку масштабну реконструкцію мережі коштів з місцевого бюджету було б недостатньо, ми почали пошуки зовнішнього інвестора, і нам вдалося скористатися загальнодержавною програмою та через КП «Тернопільводоканал» отримати фінансування на суму майже 37 млн дол. США».

Міський голова зазначив, що ці кошти спрямовані на:

Відео дня

·         облаштування станції зі знезалізнення води (зменшення вмісту сполук заліза у воді для покращення її якості);

·         заміну мереж водопостачання та водовідведення;

·         облаштування хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та лабораторії водовідведення;.

·         придбання нового обладнання та автотранспортної техніки для КП «Водоканал»;

·         облаштування лічильників води;

·         будівництво нових очисних мереж;

·         реконструкцію каналізаційно-ресурсної станції.

Частина з цих робіт уже виконана, зокрема, уже функціонує лабораторія з дослідження якості питної води, а також  встановлені регулятори тиску за  адресами: пр-т Злуки, вул. Є. Коновальця, вул. Білогірська та вул. Микулинецька. Це дозволить суттєво знизити аварійність і втрати енергоресурсів та здешевити обслуговування трубопроводів  внаслідок сповільнення корозійних процесів

Незабаром на вул. 15 Квітня завершать роботи із заміни старих трубопроводів на нові - австрійського виробництва з надміцного чавуну д-500мм, які використовуються у Тернополі вперше, а також встановлення зонального обліку водопостачання на різні мікрорайони міста.

В перспективі це дозволить локалізувати аварійні ситуації, що можуть виникнути  на міських мережах та не здійснювати відключення всього міста від водопостачання. Інші роботи з реконструкції мережі виконуватимуться поетапно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up