Партнер рубрики Події

У Тернополі відбулась барахолка на підтримку ЗСУ. Що продавали?

У Тернополі відбулась барахолка на підтримку ЗСУ. Що продавали?

25 грудня Na Пошті відбулася барахолка, на якій збирали кошти для наших військових. 

Na Пошті, що знаходиться на вулиці Чорновола, 4 кожен мав змогу придбати для себе або для своїх близьких товар ручної роботи. В асортименті прикраси в українському стилі, теплі пледи та шарфики, а також тут можна було поласувати запашною кавою зі смаколиками. 

– Зі мною зв’язалась організаторка Катя і запропонувала разом із виступом гуртів ще організувати отаку різдвяну барахолку, і я знайшла учасників – це практично ті самі люди, які були попередні рази і вони без проблем погодились долучитись до цього заходу, – розповідає Надія Ротман, фотограф, волонтерка.

Відео дня

Цього разу вирішили зробити більш масштабний захід, так як кошти збирають на лазерний далекомір.

– Зазвичай я за тиждень часу виставляю анонс того, що в нас буде відбуватись барахолка і хто бажає взяти участь – пишіть. За тиждень якраз назбиралась потрібна кількість учасників, – розповідає Надія Ротман. – Хтось навіть з моїх друзів ще вчора скинув донат, так прийти не змогли, а долучитися хотіли. 

Програма барахолки була дещо скорочена, вона тривала лише годину.

– Я люблю проводити різні такі заходи, але це дещо виснажує морально, так як постійне спілкування з людьми, а люди бувають різні, – зізнається фотограф.

Цікаво провести час можна було зігравши в гру «Відгадай країну за прапором» і також зробити донат на користь наших воїнів.

– Кароліна, моя донька, вивчила 194 країни і їх столиці по прапорах. Ми почали грати, коли збирали кошти нашому татові, який теж воює на передовій, а тепер щоразу долучаємось до таких благодійних барахолок, – розповідає Андрійчук Зоряна, мама учасниці барахолки. 

Захід приурочено збору коштів для 88-ої бригади військових, який розпочали ще на попередніх благодійних концертах. 

– У 88 бригаді служать наші друзі, які зараз знаходяться в Бахмуті, тому я шукала різні способи, як можна зібрати ще іншу частину коштів, щоб передати їм на передову. Так з’явилась ідея цього заходу, – розповідає Катерина, організатор заходу.

Ще одним завданням цього заходу було показувати людям, які талановиті у нас в Тернополі люди і наскільки милозвучно звучить наша українська пісня.

– Метою було не тільки зібрати кошти військовим, але і також показати людям різдвяні традиції, які були в давнину і досі вони нікуди не зникли, тому дуже важливо просувати зараз наше, українське, – розповідає Катерина. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up