У Тернополі відбувся благодійний вечір, присвячений пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра

У Тернополі відбувся благодійний вечір, присвячений пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра

У Тернополі колектив Національної академії Служби безпеки України презентував виставку картин «Невидима варта» та виставу-реквієм «Війна без строку…», присвячені всім загиблим під час проведення АТО співробітникам спецслужби.

На благодійному заході, що відбувся у приміщенні обласної філармонії, були присутні керівництво Апарату Голови СБУ, регіонального Управління СБУ в Тернопільській області та Академії СБУ, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, духовенство, родина, колеги та друзі загиблого полковника СБУ Руслана Муляра, курсанти й студентська молодь.

Начальник Апарату Голови СБУ Ігор Гуськов, котрий прибув на Тернопільщину за дорученням Василя Грицака, наголосив, що у неоголошеній війні на сході України загинуло 27 кращих співробітників СБУ, понад 130 – отримали поранення. Дві останні втрати із цього скорботного списку спецслужба зазнала зовсім нещодавно. 26 травня під час виконання бойового завдання на Луганщині загинули двоє бійців спецпідрозділу ЦСО «А» – полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов.

Полковник Руслан Муляр був високим професіоналом своєї справи, мужньою, вольовою людиною. У вільний час захоплювався футболом, був голкіпером та капітаном футбольної команди тернопільського Управління СБУ, а також все життя вболівав за київське «Динамо». 

Відео дня

Враховуючи захоплення загиблого офіцера спецслужби футболом, співробітниця Академії художниця Леся Шиденко написала портрет із зображенням загиблого офіцера у формі улюбленого клубу. Ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов вручили оригінал картини дружині Героя Ользі Муляр.

«Досвід. Мужність. Честь. Це те, що мав Руслан Муляр. Пам'ять, Вдячність, Любов – це те, що він матиме назавжди», – звернувся до родини очільник Академії.

На благодійному вечорі від імені віце-президента УЄФА Григорія Суркіса було анонсовано про започаткування під егідою ФК «Динамо» Київ щорічного футбольного турніру, присвяченого пам`яті Руслана Муляра серед юнацьких команд Тернопільщини.

Гравцями київського «Динамо» передано комплекти футбольної форми та м`ячі із автографами членів збірної синам Руслана Муляра. Також символічний комплект форми із прізвищем загиблого Героя був вручений його доньці.

Зібрані під час благодійного заходу кошти начальник УСБУ в Тернопільській області Віталій Найда та ректор Академії Сергій Кудінов передали до Коропецького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Під час візиту до Тернополя керівництво Апарату Голови СБУ, офіцери та вихованці Академії разом зі співробітниками тернопільського УСБУ та родиною Героя відвідали місце поховання полковника Руслана Муляра, який загинув у травні на сході нашої країни, внаслідок обстрілу терористами позицій українських військових.

Під час хвилини мовчання офіцери та курсанти поклали квіти до могили Руслана Муляра, пам'ять про якого назавжди лишиться у серцях українців, iнформує прес-центр СБ України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up