Партнер рубрики Події

У Тернополі відкрили меморіальні таблиці Герою України капітану Сергію Королю та воїну «Азову» Віталію Ковалю

У Тернополі відкрили меморіальні таблиці Герою України капітану Сергію Королю та воїну «Азову» Віталію Ковалю

У Тернополі на фасаді школи-ліцею №9 відкрили меморіальні таблиці Герою України капітану Сергію Королю та воїну «Азову» Віталію Ковалю.

Меморіальні таблиці Герою України капітану Сергію Королю та воїну «Азову» Віталію Ковалю відкрили 21 листопада на фасаді Тернопільської школи-ліцею №9, де навчалися захисники.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Відео дня

До їх відкриття та освячення долучилися військове командування, рідні, друзі, побратими, усі хто знав захиснків, колектив освітнього закладу.

«Людина живе стільки часу, скільки про неї живе пам'ять. На прикладі наших Героїв будуть виховуватись теперішні й майбутні покоління. Молимось за них, нехай спочивають з Богом. Наші друзі, рідні та близькі, які зараз на передовій, нехай повертаються якомога швидше додому, до своїх сімей, живими та здоровими. Слава Україні! Слава нашим захисникам!!», зазначали під час виступів згадуючи випускників навчального закладу.

Довідка
Сергій Володимирович Король – народився 1 жовтня 1970 року в Тернополі. У 2014 році як доброволець брав участь в бойових діях на сході України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну знову став на захист Батьківщини. Був командиром 2-ї роти 83-го батальйону 105-ї окремої бригади територіальної оборони з позивним «Махно». Загинув 24 лютого 2023 року в районі с. Масютівка на Харківщині. Похований 27 лютого 2023 року на Алеї Героїв Микулинецького кладовища м. Тернополя. Нагороджений званням Герой України, нагороджений орденом «Золота Зірка» (8 липня 2023, посмертно) – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові; Почесний громадянин міста Тернополя (3 березня 2023, посмертно).
Коваль Віталій Володимирович – народився 25 жовтня 1996 року в місті Тернополі. На другий день повномасштабної війни добровільно став на захист України. Підписав контракт добровольця територіальної оборони. У червні поїхав на КМБ в ССО «Азов» і успішно його закінчив. Брав участь у бойових завданнях на Запорізькому, Херсонському і Бахмутському напрямках. Загинув 28 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі Бахмута. Нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що капітану Сергію Королю з Тернополя присвоїли звання Героя України (посмертно)

 

Читайте також:

Тернопільському капітану Сергію Королю присвоїли звання Героя України (посмертно)

Був командиром, який вів за собою: Тернопіль прощається з Героєм Сергієм Королем

Тернопільщина прощається з Віталієм Ковалем

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up