Партнер рубрики Події

У Тернополі відвідати міськраду та виконавчі органи можна лише вакцинованим чи з негативним ПЛР-тестом

У Тернополі відвідати міськраду та виконавчі органи можна лише вакцинованим чи з негативним ПЛР-тестом

Нововведення починає діяти з 18 жовтня.

Враховуючи рішення штабу для боротьби з коронавірусом на території Тернопільської міської громади від 12 жовтня, міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження про додаткові заходи щодо роботи Тернопільської міської ради в умовах карантину, повідомляє пресслужба міської ради.

Відповідно до розпорядження, з понеділка, 18 жовтня, забороняється робота з відвідувачами у приміщеннях Тернопільської міської ради та виконавчих органів (в т.ч. на особистих прийомах громадян) за відсутності у відвідувачів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг з використанням мобільного додатка Порталу Дія;
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

У документі також зазначається, що керівники виконавчих органів та старости сіл Тернопільської міської територіальної громади повинні максимально забезпечити прийняття документів, заяв, звернень та видачу документів дистанційно за допомогою електронних засобів, або через встановлені скриньки, а також забезпечити належний контроль щодо роботи з відвідувачами за умови наявності вищезазначених документів.

Відео дня

У міській раді нагадують, що через збільшення кількості підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед жителів громади, у Тернополі посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у торговельних, торгово-розважальних центрах, закладах громадського харчування та введено додаткові локальні карантинні обмеження.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Yuriy Kupeev

    Друзі, найближчим часом різномасті шахраї і офіційна влада почнуть закликати вас змінити літню шину на зимову. Жадібні виробники шин, псевдоінженери, продажні журналісти і блогери з усіх щілин будуть вмовляти вас заплатити космічні гроші за абсолютно непотрібний і навіть небезпечний продукт. Не піддавайтеся і не стаєте рабами світового шинного закулісся. Зимова шина-фейк. Ось кілька фактів про які замовчує сучасна наука та виробники.
    В СРСР не було зимової шини, але це не заважало великому народу протистояти пін @ осам аж до самого розвалу СРСР
    Зимові шини придумала фінська компанія Nokian в 1934 році, але до цих пір не поставляють їх на внутрішній ринок. Вас це не бентежить?
    Склад зимових шин невідомий і до кінця не вивчений. Шинна мафія продає нам якусь незрозумілу суміш.
    На зимових шинах розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літніх. Зимова шина не дає 100% гарантії від ДТП. Тоді навіщо нас заганяють на шиномонтаж?
    Взимку можна використовувати максимум всесезонку і то тільки після обговорення з вашим особистим шиномонтажником. Одного разу мій дідусь вилетів на жигулі в лоб вантажівці, але завдяки літніх шин не втримався на траєкторії і злетів у кювет. Друга удача - він не був пристебнутий і вилетів через лобове в стіг сіна. У підсумку, у діда ні подряпини! Думайте!
    Ще 70 років тому вони говорили, що достатньо двох зимових шин, позавчора, що потрібно чотири, вчора радили чотири з шипами, а завтра змусять купувати відразу шість шин. Не будьте покірною біомасою!
    Всі мої друзі гонщики використовують взимку виключно річну десятирічну лису шину, і ніхто жодного разу не потрапляв в аварію, а деякі навіть перемагали в престижних змаганнях.
    У мого приятеля є знайомий власник шиномонтажу, він змінює зимові шини клієнтам, але сам їздить виключно на сліках і категорично проти зимових шин.
    Останнім часом розумні люди задають важливе питання: навіщо потрібно було вигадувати зимову шину, якщо можна було відразу змінити клімат?
    У Конституції нічого не написано про обов'язкове використання зимових шин.

    Автор Рауль Чілічава
  • Ніна Швед

    Вже задовбали
  • Polina Mykolaivna

    Ужас..
  • Ванджура Володимир

    СВОБОДА тоже в ДІЇ ! Ганьба.

keyboard_arrow_up