Партнер рубрики Події

Вийшла перша в історії Тернопілля книга про його архітектуру

Вийшла перша в історії Тернопілля книга про його архітектуру
  •  Тепер дізнатись, кому місто чи область завдячують за саме такий вигляд того чи іншого храму, житлового чи торгово-офісного комплексу, пам’ятного знаку,  доволі легко.
  • Така інформація  – зібрана у книзі «Архітектори Тернопілля». Це – перше видання в історії Тернопільщини про архітекторів та архітектуру краю.

Книга вийшла друком у кінці червня, офіційно ж її презентували у дещо вузькому колі, як тільки забрали з друкарні, 1 липня – у День архітектури України. Щоправда народжувалась вона, як кажуть самі архітектори, п’ять років.

- Книга вийшла з нагоди святкування Дня архітектури та 80-річчя Національної спілки архітекторів України. Окрім того, цьогоріч у серпні святкує своїх 46 років і обласна організація спілки архітекторів, - каже голова правління обласної організації спілки архітекторів Олег Головчак. – Народжувалась книга трохи довго, бо зібрати архітекторів було непросто. У ній – інформація про 41 архітектора та його роботи. Загалом, у спілці є 75 членів, телефонували та пропонували ми і не членам спілки, запрошували долучитись і молодих архітекторів. Тож, хто мав бажання, той і долучився.

Якихось обмежень до кількості надісланих матеріалів для книги у спілці не ставили. Тож кожен архітектор представлений такою кількістю робіт, які подав. Розміщена у книзі і інформація про авторів-архітекторів, яких на сьогодні вже нема з нами.

Відео дня

- Тут  - трохи історії, біографії, фоторобіт, проектів, - додає пан Головчак. – Ми не ставили вимог щодо кількості інформації, бо власне книга і видавалась за кошти членів спілки. Допомогли і міська рада, обласна рада – виділили по п’ять тисяч, підтримали фінансово чотири будівельні фірми.  Останні отримають на ці кошти книги. 

У вільному продажу, у магазинах книги поки що не можна побачити. На таке – не орієнтувались, адже наклад книги  «Архітектори Тернопілля» - всього 500 примірників. Певну частину віддадуть у бібліотеки, отримає її міська та обласна ради.

- Презентували книгу 1 липня, як тільки забрали з друку. Присутні на презентації залишились задоволені, казали, що гарна книга. Не знаю, чи то так прийнято говорити усім, але сподіваємось, що ні, - додає, усміхаючись пан Головчак.

Довідка:
Книга вийшла за фінансової підтримки Тернопільської обласної та міської рад, а також – будівельних фірм: ПП «Креатор-Буд», ТОВ «Добробуд», ТОВ «Тернопільбуд», ТОВ «Технотернбуд».
Видавництво – ТОВ «Терно-граф». Редакційна колегія: Головчак О. – голова, Гордій І. – заступник голови, Кичко М.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vasyl'

    https://uk.wikipedia.org/wiki/Герострат

    "(Ηρόστρατος) — мешканець Ефеса, що спалив храм Артеміди у своєму рідному ... Однак Герострат досяг своєї мети: згадки про нього з'явилися у працях ..." - це про вас, Головчак, Гордій та інш. "архітектори Тернополя" "за фінансової підтримки Тернопільської обласної та міської рад, а також – будівельних фірм: ПП «Креатор-Буд», ТОВ «Добробуд», ТОВ «Тернопільбуд», ТОВ «Технотернбуд»"

    Лєна reply Vasyl'

    Щоб ви знали, Головчак виступає проти усіх "місцевих" ініціатив будівництва у парках,  на майданах. На містобудівній раді завертають усі сумнівні  проекти і у сумнівних місцях, але міська влада має то в дупі. Тож перед тим, як у чомусь звинувачувати, хоча б погугліть, хто такий Головчак
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up