У Тернополі невідомий розстріляв безпритульних собак. Шукають очевидців (оновлене)

У Тернополі невідомий розстріляв безпритульних собак. Шукають очевидців (оновлене)

Невідомий з мисливською рушницею стріляв у безпритульних собак 10 лютого близько 22.30 на розі вулиць Спортивна – Злуки, неподалік дитячого садка №31. Про цей інцидент у соцмережі «Фейсбук» написала тернополянка Людмила Чеховська (Liudmyla Sha). Жінка просить тернополян не бути байдужими та шукає очевидців події.

"УВАГА! ВБИВЦІ СЕРЕД НАС! Друзі, знайомі, журналісти, тернополяни, прошу максимальної уваги і розголосу! Вчора, 10.02.2018 близько 22:30 в м. Тернопіль на розі вулиць Спортивна - Злуки беспосередньо біля дитячого садка №31 (неподалік піцерії "Сорренто") сталося вбивство", - пише Liudmyla Sha на своїй сторінці у соцмережі.

Далі цитуємо:
"Невідомий двічі стріляв в безпритульних тварин з мисливської рушниці, вбивши місцеву собаку. Бідолашна тваринка, стікаючи кров'ю, пробігла ще близько 200 метрів з вогнепальноюю раною, добігла до пропускного пункту гаражного кооперативу, де на звуки пострілів і шуму вибіг сторож, і померла. Сторож відразу викликав поліцію. Дослідивши територію, працівники поліції знайшли неподалік гільзу, склали протокол... 

Однак, ми з вами знаємо, що лише масове поширення і розголос може сприяти розслідуванню цієї справи і пошуку вбивці, інакше під загрозою всі ми! Нажаль, у стані шоку, сторож не запитав ні прізвища поліцейських, ні номеру протоколу, але з його слів ми знаємо, що у них є матеріал для подальшого розслідування і встановлення правосуддя! 

Також просимо відгукнутись людей, котрі можливо стали свідками даного випадку чи хоча б щось чули: мешканців прилеглих будинків, перехожих чи проїжджаючих неподалік водіїв. Година була не пізня, а дорогою, що веде на гаражі, в цей час у вихідні дні проїжджає немало машин. Людину зі зброєю в руках чи кейсом для рушниці важко не помітити, а на звук пострілу оглянутись тим більше! 

Нагадаю, що згідно законодавства, жорстоке поводження з тваринами за різних обставин може каратись позбавленням волі до 8 років. Вже не говорячи про страшну небезпеку, що якийсь псих отак посеред вулиці біля житлових будинків і дитячого садку може розгулювати собі з рушницею і стріляти по живих істотах!"

Люди бояться за власну безпеку

Відео дня

Місцеві мешканці налякані, люди бояться не тільки за собак, але і за своє життя. Людмила Чеховська 10 лютого, близько 22:30 разом зі своїм чоловіком почули два вистріли, але подружжя не звернуло на це жодної уваги, адже у їхньому районі діти часто бавляться петардами.

-  Потім опівночі ми, як завжди, вийшли на вулицю, щоб погодувати безпритульних собак, які тут часто гуляють, - розповідає жінка. - Ми вже всіх їх впізнаємо і для нас стало дивним, що двоє з них не прийшли. Згодом ми попрямували до охоронця гаражного кооперативу,  там є сторожова собака, яку ми також підгодовуємо. І просто біля цього КПП ми побачили труп однієї з наших собак. Охоронець розповів, що саме близько 22.30 чув постріли. Він побачив собаку просто біля КПП, потім вона відійшла трошки далі, лягла і померла.

Знайшли двох вбитих собак

Охоронець одразу викликав поліцію, вони оглянули район. Неподалік місця події в кущах працівники поліції знайшли гільзу, тому мешканці переконані, що вбивця стріляв з мисливської рушниці. Охоронець бачив силуети двох чоловіків, які рухалися у бік «Текстильника» і в одного з них був у руках довгий кейс, тому охоронець має припущення, що саме це і були вбивці.

  • Волонтер Марія Жук зранку гуляла з собакою і натрапила на труп ще однієї собаки, яку ми підгодовували, - розповідає тернополянка Людмила Чеховська. - І це просто жахливо. Тут масово вбивають собак. Ходить якийсь псих з рушницею, це дуже небезпечно не тільки для собак, а і для людей, адже тут дитячий  садочок неподалік. Це жах, страшно виходити.

Місцеві переконують, що собаки нікого не чіпали, вони були дружні, нікому не шкодили, хіба часом гавкали. Вони самі навіть боялися людей, але комусь вонивсе ж не вгодили.

Вимагають належного розслідування

Тернополянка Наталія Лимар дуже хвилюється через ситуацію, яка зараз в її районі. За її словами, подібне уже траплялося 2 роки тому, але вбивцю так і не знайшли. Дівчина дуже налякана. Мовляв, ніхто не знає,  у якому стані знаходився вбивця, а можливо їх навіть двоє.

  • Він міг бути п’яним, і вистрелити не лише в собаку, - з жахом каже дівчина.

На місці події, як бачила наш журналіст, працювали слідчі. Проте наразі вони нічого не коментують.

Місцеві мешканці розповідають, що неподалік знаходиться тир, тому наполягають, щоб слідчі допитали працівників тиру та взяли взяли матеріали з камер спостереження. Мешканці обурені пасивністю відповідних органів, мовляв, вони не хочуть займатися справою. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (84)
  • Герасимчук Ростислав

    Якби депутатів чи чиновничків постріляв, то знайшли б одразу, а так, протокол склали і по всьому.
  • Петро Білецький

    Я думаю кынологи вже взялись за нього. Отак колись тоже знайдуть в снігу

    David Starr reply Петро Білецький

    От нема що кінологам робити, будуть фігнею займатись.

    Петро Білецький reply David Starr

    Кінолого і захисники тварин. Це для них хоббі, полювати за тими хто полює на тварин

    David Starr reply Петро Білецький

    Якби могли знайти - знайшли б одразу. Та й що вони можуть зробити?

    Петро Білецький reply David Starr

    Ну на скільки я знаю серед них радикалів покищо немає, але оприлюднити інформацію про цю людину в соц мережі і в новини вони можуть. Цій людині після такого не дуже комфортно стане жити.

    David Starr reply Петро Білецький

    Особливо, коли людина не користується соцмережами та її не цікавить думка інших )
  • ternovo

    І ще одне, собаки абсолютно не винні у тому , що у файному місті живуть лохоляни, які не можуть навести порядок у себе. Проблему безпритульних собак у нормальних адекватних містах давним давно вже вирішили.  А самосуд - це є відповідь на відсутність адекватної влади чи нормального управління у місті Тернопіль.  Самосуд, звичайно, неправильно, але це є реакція на неправильну політику міської влади. Якщо заборонено відстріл безпритульних тварин, як то було колись, то чому не збудували спеціальні притулки для цих тварин і не ругулювати їх кількість у місті? Відповідь дуже проста, тому що хтось вкрав гроші  або тупий. А Ви лохоляни думайте за кого голосувати наступного разу!
  • ternovo

    У файному місті Тернопіль бігають цілі зграї безпритульних та інколи агресивних собак у кожному мікрорайоні та околицях міста. Чому міська влада не вирішує цю проблему!  Чому ніхто з тих, кого покусали безпритульні собаки не подадуть у суд на мера міста, на управління ЖКГ на його начальника? Чому у цьому не допоможуть тим постраждалим активісти-захисники тварин.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up