Партнер рубрики Події

У Тернополі водій відмовився везти АТОвців за пільговими квитками

У Тернополі водій відмовився везти АТОвців за пільговими квитками

У Тернополі  водій рейсового автобуса “Михайлівка-Тернопіль” відмовився везти АТОвців за пільговими квитками. Хлопці звернулись до адміністрації автовокзалу, але там стали на бік перевізника. 


Про це повідомила у ФБ волинський журналіст Жанна Білоцька.


- Прикрий інцидент трапився сьогодні з учасником бойових дій, колишнім військовослужбовцем 51-ї ОМБр, Артемом Комісарчуком, пише Жанна Білоцька. - Нагадаю, хлопець більше року перебував у полоні разом із підполковником Фураєвим. Їх останніми з усіх полонених бригади визволили у вересні 2015 року. Повертаючись із заробіток разом із п'ятьма товаришам атовцями, у Тернополі вони взяли пільгові квитки на автобус маршрутом "Тернопіль-Колиндяни” рейс Тернопіль-Михайлівка". Однак водій відмовився їх везти, мовляв, така воля перевізника: пільговиків не брати. Хлопці звернулись до адміністрації автовокзалу за поясненнями і підтримкою, але там, за словами Артема, стали на бік перевізника. Коли ж атовці почали доказувати, що є закон, згідно якого вони мають право на пільговий переїзд, наштовхнулись на хамство. Зрозумівши, що по-хорошому не вийде, сіли в автобус і відмовились платити повну вартість квитка. 

У цій історії, пише авторка поста, її вразили дві речі. Перша - випадок трапився у Тернополі!  На території Західної України, де постраждало багато хлопців, і де патріотизм, на думку Жанни Білоцької, на першому місці! Друге - АТОвці їхали із... заробітків.

- Хтось скаже: що ж тут дивного, багато хто їздить за кордон заробляти, - пише волинянка. -  Але тут є одне "але". За що вони воювали тоді? Бо дехто перед війною мав хорошу роботу, яку втратив, і пішов добровольцем на фронт, повіривши в обіцяне Президентом України "нове життя". Та от так його і не дочекалися. Як і більшість українців, які змушені й далі їздити заробляти на нього.

Про деталі цього прикрого інциденту розповів “20 хвилин” і сам Артем Комісарчук. Чоловікові на вокзалі порадили поскаржитись в “Белий дом"

Відео дня

- Квитки за день придбали на касі автовокзалу за посвідченням УБД, - розповідає він. -  Під час перевірки квитків водієм, я пред’явив посвідчення і квиток. Водій сказав, що в нього є лише три пільгових місця, а нас є шестеро пільговиків. Відтак сказав мені і ще одному хлопчині  - Андрієві, з яким потім познайомились, іти до адміністрації автовокзалу і сказати, що водій відмовляється нас везти безкоштовно.  Я спочатку поцікавився, чим аргументована відмова, на що отримав відповідь: “Перевізник сказав, що по посвідченнях (тикнувши на моє) нікого не перевозити”. Я пішов у каси, де мене переадресували на диспетчера. 


Там сиділа, за словами Артема, працівниця років 35-40. Їй і повідомив, що водій відмовляється їх везти. На що жінка відповіла, мовляв, і правильно робить, має право.

- Просто шок! Я запитав спокійно і стримано, у чому ж його правота. І почув про недоплати від влади, про те, що він приватник і бідує, не має на що жити, - каже Артем. -  На мій аргумент, що це пряме порушення нормативних актів та законодавства,  відмахнулась фразою:  “Хочете  - пишіть скаргу в "Белий Дом". Дональд Трамп був би в шоці... Та почала вже криком мені щось пояснювати. Я попросив затримати даний рейс і зняти водія з даного напрямку в зв’язку з порушенням умов договору між перевізником і державою. А тут прибігає водій, починає сунути голову у віконечко, починають шушукатись і нам милосердно сказали, що, мовляв, останній раз везе пільговиків. 

На підставі чого водій робить такі заяви, перепитав вже й новий знайомий Артема - Андрій.  Поки водій розказував про волю перевізника, Артем сфотографував автобус. Водій рознервувався, але змовчав.

- Але цирк не скінчився. Водій вийшов на вулицю, почав пакувати стоячих, - додає Артем. -  Це було неймовірно! Людей сортували за напрямками - той, хто далі,  йшов одразу в кінець автобуса і оплата йшла на руки водію, ті, хто недалеко, ішли в інші автобуси. Наш автобус був забитий. З двох дверей відкривались тільки одні. І поки все це відбулось з нами, люди в автобусі просто сиділи і чекали відправлення. Їх не хвилювало, що пільговиків знімають. Атовець чи інвалід - байдуже, головне їхати...


Повідомлення у ФБ волинського журналіста викликало ряд негативних відгуків про поведінку водіїв та касирів на вокзалі. У коментярах пишуть, що таких перевізників потрібно позбавляти ліцензії на перевезення пасажирів за порушення законодавства. А також, що такого водія, перевізника слід самих відправити на передову, аби сповна відчули, що пережили ображені ними хлопці. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Євген Гончаренко

    Рома Ясин ,ти мав на увазі (годувати).На війні,або тебе,або ти.Можливо кого і завалив,а може склад охороняв в тилу.Атовця потрібно поважати тільки за те,що він не косив і не сциканув.Хочеш бути героєм,будь ласка воєнком до ваших послуг.Але ти  або хворий, або сциш скоріше всьго.Включи мозок і можливо зрозумієш чому війна.Та ну нах того рому,я про приватників.Порівнянно з Ренатом біда чорна.Нормальні в них хатинки,все влаштовано,просто хочеться більше, ось і все.Те що шофери живуть з кеша,їх зараз то влаштовує,а коли вийдуть на пенсію,будуть останній хрен без солі доїдати.Ну десь так.

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/u-ternopoli-vodiy-vidmovivsya-vesti-atovtsiv-za-pilgovimi-kvitkami-10630057.html

  • Рома Ясин

    Вбивць готовуати не збираюся! Атовці в першу чергу вбивці! Герої не вбивці! Патріоти ви чортові іза вашого патріотизму війна!!!

    Рома Ясин reply Рома Ясин

    Годувати*
  • Герасимчук Ростислав

    КОЛИ Ж ВИ ВЖЕ НАЖЕРЕТЕСЯ, БАРИГИ КЛЯТІ? ПРИЙДЕ ЧАС І ВАС ЗА ВАШІ ЗЛОЧИНИ БУДЕ ПОКАРАНО.
  • Світлана Василевська

    Звичайно осуджую такі прикрі випадки...Але . цікавий випадок (можна сказати -- продовження)...50 гривнів чоловік . за законом і пільгами чоловік не заплатив ОК !! А вийти в Теребовлі з автобуса і одразу пропити в буфеті 350 грн ..?? То. як шановна громада на це дивиться ??? І .як це назвати ??

    Герасимчук Ростислав reply Світлана Василевська

    То коментар того ублюдочного водія, полюбе !!!

    Natalya Lobur reply Світлана Василевська

    А звідкіля ви знаєте скільки він пропив і на якій основі.Ви  б краще не судили цих бідолах-солдатів,  Бо не знаєте через яке пекло вони про

    ходять.А перевізник не збідніє ,якщо цих хлопців перевезе безкоштовно.Він повинен руки цінувати солдатами,що він спокійно спить і заробляє гроші.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up