Партнер рубрики Події

У Тернополі встановили новий рекорд

У Тернополі встановили новий рекорд
  • У Тернополі під час фестивалю «Бібліофест» встановили рекорд «Найбільша колекція мистецьких Артбуків».
  • Представниками реєстру рекордів Тернополя зафіксовано 69 мистецьких Артбуків, аналогів яких немає в Україні. До слова, ця колекція Артбуків є не лише найбільшою в Тернополі, а й в Україні.

25 вересня, за участі відомих українських письменників та поетів, в Українському Домі «Перемога»  урочисто відкрили триденний фестивал «Бібліофест: Бібліотеки - громаді. Відкритий простір», повідомляє прес-служба міської ради. 

«... цей унікальний фестиваль для бібліотечних систем в Україні «Бібліофест» уже дев’ятий рік поспіль проводиться в Тернополі, тішить літературних гурманів міста і гостей з інших регіонів новими літературними шедеврами та відкриває по-новому старі твори, - наголосив Сергій Надал. - «Бібліофест» – це також хороший привід в черговий раз згадати про українські бібліотеки, їх значення для інтелектуального розвитку української нації. Адже українці – це народ, який читає, який поважає та любить читати книги. 

Відео дня

Міський голова додав, що підтримка і розвиток бібліотечної мережі у місті було і надалі буде важливим завданням Тернопільської міської ради.

Під час урочистого відкриття фестивалю відбулася презентація нової колекції Артбуків «Тернопіль – місто кінофестів», літературний батл за участю тернопільських письменників, дефіле українського одягу, презентація колекції флористичних еко-костюмів та виступ «Пісочна анімація». А особливістю цьогорічного відкриття «Бібліофесту» стало встановлення рекорду Тернополя «Найбільша колекція мистецьких Артбуків».

Зокрема, представниками реєстру рекордів Тернополя зафіксовано 69 мистецьких Артбуків, аналогів яких немає в Україні. До слова, ця колекція Артбуків є не лише найбільшою в Тернополі, а й в Україні. І для того, аби зафіксувати та встановити рекорд України, уже завтра до Тернополя прибудуть представники Національного реєстру рекордів.

Як розповіла директорка КУ «Тернопільська міська централізована бібліотечна система» Світлана Козелко, над створенням цієї унікальної колекції працювало 12 тернопільських міських бібліотек впродовж дев’яти років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up