Партнер рубрики Події

У Тернополі встановили ще два датчики моніторингу якості повітря

У Тернополі встановили ще два датчики моніторингу якості повітря

Загалом у Тернополі є 20 датчиків контролю якості повітря. Одночасно вони працюють не всі.

У Тернополі встановили ще два датчики моніторингу якості повітря. Нові датчики розміщені у центрі міста і тепер відображаються на онлайн-карті якості повітря SaveEcoBot, а також на вебсайті Тернопільської міської ради.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Наразі на карті SaveEcoBot представлено дані від восьми датчиків якості повітря. Ці дані відображаються за допомогою Air Quality Index (AQI) — індексу якості повітря, розробленого Агентством з охорони навколишнього середовища США (US EPA). Кольорова шкала відображає рівні небезпеки, де зелений означає добру якість повітря, а темно-бордовий — дуже небезпечний. Індекс AQI показує рівень забруднення «на зараз», з урахуванням останніх 12 годин.

Відео дня

За даними карти, станом на 09:00 год 5 лютого, показник AQI склав 17, що вказує на чисте повітря. Це означає, що можна безпечно провітрювати приміщення та активно проводити час на вулиці.

У міській раді зазначають, що для відстеження стану якості повітря у місті діють станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0. Ці станції Тернопіль отримав безкоштовно в рамках проєкту EMITTER за фінансової підтримки Європейської комісії.

Крім того, у місті вже працюють ще п'ять датчиків якості повітря від компанії ЛУН Місто AIR, дані з яких також доступні на окремому сайті та в мобільному додатку «е-Тернопіль».

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, які послуги доступні в мобільному додатку «е-Тернопіль».

 

Читайте також: 

Як підписатися на сповіщення у додатку «е-Тернопіль»

У додатку «е-Тернопіль» тепер можна дізнатись про вимкнення світла та рух транспорту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pavl Rebrov

    Дурдом бля.
  • Pavl Rebrov

    дійсно нєх.. робити комусь!(!...
  • Nin Ja

    Офігіти! Премію лисому!!!

keyboard_arrow_up