Партнер рубрики Події

У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу

У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу

Експодатківець з Тернополя отримав покарання у вигляді позбавлення волі через те, що вимагав 40 тисяч доларів неіснуючого боргу

Тернопільський міськрайонний суд засудив до шести років ув'язнення колишнього керівника податкової та його трьох спільників. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури визнано винними у вимаганні з погрозою вчинення насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області, який вимагав разом із 3 спільниками 40 тис доларів США неіснуючого боргу в тернополянина (ч. 3 ст.189 КК України).

Тернопільський міськрайонний суд засудив експосадовця — до 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна, його сина — до 5 років 6 місяців з конфіскацією майна, а двох спільників за примушування до виконання цивільно-правових зобов'язань (ч. 3 ст. 355 КК України) — до 4 років ув’язнення.

Відео дня

Прокурор довів у суді, що екскерівник податкової інспекції разом із своїм сином, залучивши ще двох жителів Тернопільщини, яким повідомлено неправдиву інформацію про наявність боргу у потерпілого, вимагали у громадянина 40 тисяч доларів США. Ці кошти потерпілий мав віддати за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого був син експосадовця.

При отриманні частини «боргу» в сумі 10 тис доларів США вимагачів затримали правоохоронці.

Розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Вирок ще не набрав законної сили.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Вища рада правосуддя не виявила порушень у діях судді, який перевищив швидкість, втік від поліцейських та намагався використати свій статус судді, щоб уникнути покарання. Доповідач у цій справі просив звільнити суддю, але жоден член Дисциплінарної палати, який розглядав цю справу, не побачив у діях судді порушення. На противагу цьому, поліцейського, який зупинив суддю.

Читайте також:

Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили

У Тернополі нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

У Тернополі за неправильне паркування масово штрафують водіїв: у порушників евакуюють авт

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Михайло Михайлович

    Позбавлення волі на два дні))
  • Юра

    Невже, Воробець Євген?!
  • Oksana

    А чому не пишете кого саме
  • Vova Dranivskyy

    Заплатить 3400 штрафу і піде дальше вимагати

keyboard_arrow_up