У Тернополі затвердили перелік документів, які потрібно подати для опорядження фасаду чи балкона

У Тернополі затвердили перелік документів, які потрібно подати для опорядження фасаду чи балкона

Рішення 25 серпня прийняв виконком.

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення «Про затвердження  документів паспорта опорядження фасадів», повідомляє пресслужба міської ради.

У даному рішенні затверджено перелік документів, які мешканцям необхідно подати у ЦНАП для отримання дозволу на проведення робіт по опорядженню фасадів: фасадів об’єктів архітектури чи балконів на території міста.

Зокрема, мешканцям необхідно буде подати текстову частину, ситуаційний план та креслення опорядження фасадів, таблицю кольорів та, після отримання дозволу, повідомлення про проведення робіт.

Відео дня

Нагадаємо, на сесії Тернопільської міської ради 23 липня 2021 року було внесено зміни до Правил благоустрою громади, яким передбачено, що власники і користувачі об’єктів архітектури зобов’язані утримувати в належному стані фасади будівель і споруд, не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних зображень без погодження з  управлінням містобудування, архітектури та кадастру  Тернопільської міської ради.

Зі слів міського голови Сергія Надала, проведення робіт щодо опорядження фасадів (в тому числі балконів, декоративних елементів) будівлі, будинку, споруди виконується після отримання зареєстрованого в управлінні містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради Повідомлення про опорядження фасадів.

А проведення робіт без відповідного погодження є порушенням правил благоустрою, за яке згідно з статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач71

    І скільки така послуга коштує?

keyboard_arrow_up