Партнер рубрики Події

Катю востаннє у школі бачили в понеділок: у Тернополі зникла 13-річна Катерина Піддема (оновлено)

Катю востаннє у школі бачили в понеділок: у Тернополі зникла 13-річна Катерина Піддема (оновлено)
  • Поліція розшукує дівчинку-підлітка, яка вийшла до школи зранку 24 квітня. Досі її місцеперебування невідомо. Маєте будь-яку інформацію про дитину – телефонуйте "102" або (067) 369- 98- 96.
  • Що говорять про дівчинку її вчителька та односельці маминої родини?  

Тернопільським відділом поліції ГУНП в Тернопільській області розшукується малолітня Піддема Катерина Артемівна, 13 років, яка 24 квітня 2019 близько 8 години пішла у школу і до цього часу не повернулася. Наразі місцезнаходження дівчини не відоме, повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.
Як стало відомо "20 хвилин", дівчина навчається в однії зі шкіл центральної частини міста. Проживає в районі вул 15 Квітня. 

ПРИКМЕТИ: на вигляд 14-16 років, зріст 165 см., худорлявої статури, обличчя овальне, волосся довге, світло-русявого кольору. 
ОДЯГНЕНА: коротка куртка бордового кольору, темно-сині джинси, кросівки білого кольору. 
При наявності будь-якої інформації щодо можливого місця знаходження дівчини, повідомляти за номером спецлінії поліції "102" або (067) 369- 98- 96.

Коли матеріал про розшук дівчини був на сайті, небайдужі тернополяни почали надсилати інформацію в приватні повідомлення журналістці. Вдалось нам також поспілкуватись з класною керівничкою школи, де навчається Катя та з мешканцями Вишнівчика, куди дівчинка мала приїхати завтра на святкування Великодня. А одна з тернополянок скинула в приват журналістці скріни переписки дівчинки у соцмережах з невідомим чоловіком. Всю інформацію ми вже передали до поліції.

Відео дня
  • Нам наразі тільки відомо, що Катя зранку пішла в школу, але дорогою пропала, - розповіла телефоном пані Світлана, мешканка Вишнівчика. – Не думаю, що там могли б бути конфлікти у сім’ї. Принаймні коли вони приїжджали в село – родина виглядала зразковою. Мама Каті вдруге вийшла заміж. Не так давно в них народилась друга дитина. З Катіним батьком вже дуже давно розлучені. Вітчим до Каті дуже добре ставився. Вони справляли враження дуже щасливої сім’ї.  

В селі про Катю відгукуються теж дуже добре. Кажуть, ввічлива, гарно вихована, охайна, доглянута і позитивна дитина.

Класна керівничка 7-Б школи №4, де навчається Катя, каже, що востаннє дівчинку бачила у понеділок. Конфліктів чи непорозумінь ані з однокласниками, ані з вчителями не було. Причому не лише в понеділок, а й напередодні.

  • Дитина спокійна, виконавча, витримана в розмові, чемна в поведінці, навчання трохи гірше їй давалось, але вчителі вимагали від неї в міру того, що дитина могла вивчити, , - розповіла Галина Домбровська. - Товаришувала і спілкувалась однаково зі всіма дітьми. Вона дуже спокійна. Такою завжди була, відколи в п’ятому класі до нас перейшла. До цього навчалась в районі.

Катя з родиною проживає на «Сонячному», до школи їздить у Центр. Тому мама ретельно пильнувала, аби дівчинка ніде не затримувалась і одразу після уроків їхала додому, каже вчителька.

  • В понеділок Катя в школі була, після 7 уроку одразу мала б піти додому – вони саме здавали вірші, - пригадує пані Галина. – Але мама розповіла, що в понеділок Катя дуже пізно повернулась додому. У вівторок дівчинки на уроках не було. Я зателефонувала до мами, а вона розповіла, що Катя один день залишиться вдома – мовляв, мають йти робити щеплення. І запевнила, що в середу дитина буде у школі.

В середу після першого уроку вчителька знову зателефонувала мамі учениці, адже Каті знову не було в школі. Тоді ж дізналась, що Катя до школи вийшла. Але не дійшла. Тоді ще разом з мамою припускали, в місті на дорогах тривають ремонтні роботи. Можливо, через затори десь затрималась.

  • Діти налякались. У нас були з поліції. Всі знають, що Катя зникла. Ми говорили з дітьми – нікому нічого не відомо, - каже пані Галина. – Дай Бог, щоб все було добре і Катя знайшлась.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Nadiya Martino - Zaruba

    вже найшлася
  • Просто

    Хлопця шкода,  за таку шлюху можуть посадити
  • Vasenko Bodnar

    Уже знайшли. З кавалером. Жах!! 13 років
  • Слава Качинська

    Тоді для чого розповсюджують пропала.,спочатку зясувати треба де і з ким.У людей відразу страх,щоб недай Боже щось...(дівка велика)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up