Партнер рубрики Події

У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ)

У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ)
  • Колона супроводу загиблого військовослужбовця рухалась від моргу на вулиці Тролейбусній до виїзду на Збараж – через центральну частину Тернополя. Містяни зупинялись і віддавали шану Героєві.
  • В скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю захисника...

У четвер, 18 квітня, у Тернополі супроводжували екіпаж гуманітарної місії «На Щиті», який евакуює додому тіла загиблих на полі бою українських бійців. Як повідомляли раніше у Фейсбук-спільноті «НА ЩИТІ Тернопільщина», кортеж перевозив тіло полеглого Героя Василя Друзюка.

Чоловік народився 1987 року народження і проживав у селі Іванківці Кременецького району.

Відео дня

Про загибель солдата повідомляла Лановецька міська рада. 

— Василь був мужнім і вірним сином України, загинув за неї 14 березня, внаслідок штурмових дій противника на Донеччині, – йшлося у повідомленні.

Колона розпочала рух заздалегідь визначеним маршрутом о 12 годині. Автомобілі вирушили з моргу на Тролейбусній і проїхали через масиви Дружба, Центр, Східний та Сонячний до виїзду на Збараж. Кортеж «На щиті» рухався у супроводі поліції.

До авто, які супроводжували полеглого Героя, були прикріплені синьо-жовті і червоно-чорні прапори. Тернополяни та мешканці міста – як водії, так і пішоходи, зупинялися, вшановуючи загиблого бійця. Дехто з людей ставав на коліна, віддаючи честь.

Зустрічати кортеж із тілом Василя Друзюка будуть 18 квітня на центральній площі міста Ланівці.

Нагадаємо, якщо ви помітили колону автомобілів, які під прапорами супроводжують місію «На щиті», а попереду їде поліцейське авто з увімкненими маячками — зупиніться і віддайте шану полеглому. Не варто перебігати дорогу перед колоною, навіть якщо на світлофорі «горить» зелене світло. Якщо ви водій – пригальмуйте, вийдіть з авто і, схиливши голову, складіть шану загиблому.

Від спільноти «НА ЩИТІ Тернопільщина» повідомляють, що усі охочі можуть долучатися до супроводу полеглих військовослужбовців. Деталі дивіться у групах https://t.me/naschyti або https://www.facebook.com/nashchyti.te.ua.

Вічна пам'ять Героєві, який заради України пожертвував найдорожчим...

 

Читайте також:

У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Тетяна Ярова

    Царство небесне Герою, Світла пам'ять!
  • Світлана Шушкевич

    Вічна пам'ять і царство небесне.
  • Олександра Шмід

    Царство небесне
  • Наталія Підбурачинська

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up