Партнер рубрики Події

У центрі Тернополя пластунки організували благодійний ярмарок

У центрі Тернополя пластунки організували благодійний ярмарок

Біля пам’ятника Іванові Франку юначки одного з куренів тернопільського «Пласту» продають пряники та солодку випічку. Дівчата збирають кошти на потреби наших військових, а також на матеріали для виготовлення окопних свічок.

На вулиці Валовій, біля пам’ятника Іванові Франкові, влаштували благодійний ярмарок. Ініціативу проявили дівчата з гуртка числа 29 «Айстри» куреня №58 імені Катерини Білокур.

Відео дня

Вони принесли на продаж імбирне печиво, вафельний торт та інші смаколики. Кажуть – навіть прохолодна погода не стала на заваді. Перехожі активно підходять та купують солодощі. Ціни на них невисокі, кажуть дівчата, а над печивом дуже старались.

– «Пласт» завжди був волонтерською організацією, ми допомагали малозабезпеченим родинам, дітям-сиротам, людям похилого віку тощо. З початком повномасштабного вторгнення погляди на життя та внутрішні цінності, на мою думку, у всіх змінилися. Ми вирішили свою волонтерську роботу спрямувати на ЗСУ. Тому й організували сьогодні ярмарок. Тернополяни можуть придбати пряники, які розмальовували наші юначки. 30% із зароблених  коштів ми передамо на потреби захисників. Решту спрямуємо на літній пластовий табір, – розповідає пластунка і координаторка волонтерських заходів Соломія Удич.

Окремо дівчата збирають донати на матеріали для окопних свічок. За словами Соломії Удич, «Пласт» давно займається їхнім виготовленням. Зараз дуже потребують матеріалів, а саме воску й парафіну, гофрованого картону та порожніх бляшанок з-під консервації. Наближається зима, пластунки кажуть: до весни робитимуть окопні свічки і відправлятимуть військовим на фронт.

– Ми закликаємо громадян міста, якщо є можливість – принесіть матеріали для свічок у «Пласт» на вулиці Федьковича, 11. Зробити це можна у будь-який день з 8.00 до 20.00 і залишити у чергового. Матеріали вкрай необхідні для створення нових партій свічок, – каже Соломія.

 

Читайте також:

У Тернополі близько 700 пластунів зі всієї області взяли участь у «Відкритті Пластового Року»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up