Партнер рубрики Події

У центрі Тернополя відремонтують фасад будинку: скільки коштів з бюджету витратили

У центрі Тернополя відремонтують фасад будинку: скільки коштів з бюджету витратили

На бульварі Тараса Шевченка розпочали ремонт фасаду будинку №35. Він був у переліку об’єктів, які відремонтують цього року. У якому стані була будівля? Скільки грошей витратили на її ремонт? Ми дізналися!

Будинок №35 розташований фактично у самому центрі міста – на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Руської. Фасад був у поганому стані та потребував ремонту. 

З того, що побачили ще у травні: частина плитки вже обсипалась. Під дахом у багатьох місцях було видно цеглу. Штукатурка теж обсипалася. 

Відео дня

Цей об’єкт потрапив до титульного списку будинків, де мають відремонтувати фасади, балкони чи інші виступаючі конструкції цього року. Загалом таких об’єктів є шість. Журналісти «20 хвилин» оглянули їх. 

Що вже зробили

Наразі роботи з реконструкції тривають. Частину фасаду заховали за сіткою. На тротуарах лежать мішки з будівельним сміттям, утеплювач. Тротуар на бульварі Шевченка наразі частково перекритий. Там встановлені будівельні риштування. Однак деякі пішоходи, щоб не переходити на тротуар з іншого боку, обходять ділянку по дорозі. 

 

Ремонт фасаду цього будинку обійшовся міському бюджету у 1 419 717 гривень. Про це свідчать дані сайту державних закупівель. Замовником робіт є Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради. 

Договір на виконання робіт уклали з ФОП Кулькою Ігорем Ярославовичем. Він зареєстрований як підприємець уже понад 3 роки. Основні види діяльності – організація будівельних робіт. Також підприємець займається будівеьно-монтажними роботами, електромонтажем, покрівельними роботами, тощо. Про це свідчать дані аналітичної платформи YouControl.

Від початку 2023 року, підприємець взяв участь у державних закупівлях на загальну суму 1 666 843 гривні. Окрім ремонту фасаду будинку на бульварі Шевченка, підприємець також виконував ремонтні роботи у ДП «Тернопільський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» та Тернопільському ліцеї №21. 

Які будинки ще відремонтують

Також цього року мають відремонтувати фасади ще п’яти будинків. Більшість з них розташовані у центральній частині міста. Ще один – на «Новому Світі». Це наступні адреси:

  • вул. Й.Сліпого, 1;
  • вул. Листопадова, 1;
  • вул. Руська, 23;
  • вул. Руська, 7;
  • вул. За Рудкою,1. 

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом. Запитали – чому саме ці будинки потрапили до списку. Як нам пояснили – титульний список на 2023 рік був сформований на основі списків минулих років, де не встигли виконати роботи через воєнний стан.

– Даний перелік був підготовлений на основі попередніх титульних списків, а також були враховані укладені договори, дія яких були призупинена або ж були розірвані у зв’язку із введенням воєнного стану, – йдеться у відповіді.

Для проведення робіт виготовили проєктно-кошторисні документації. Кошти на ремонти фасадів та виступаючих конструкцій виділять з міського бюджету – йдеться у відповіді на запит. Включення нових об’єктів у титульний список можливий лише у разі виникнення аварійної ситуації та негайної її ліквідації. 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Lusy Shil

    Для чого це робити під час війни?!!! Під час війни всі кошти мають йти на озброєння щоб вигнати ворога, потім буде відбудова і будівництво
  • Vasil Chizhov

    В цьому будинку живе нач.управління ЖКГ Тернополя
  • Андрій Лазарук

    таких і ще гірших фасадів в тернополі сотні.
  • Anna Pidhurska

    "Робиться все для народу "бо ж кудись гроші треба списати,за наших керівників знає вже вся Україна ,може хтось і не чув такого  про файне місто,то тепер знає ,що там одні злодії

keyboard_arrow_up