Партнер рубрики Події

У Центрі Тернополя впало дерево з пташиним гніздом. Всім світом рятують голуб’ят

У Центрі Тернополя впало дерево з пташиним гніздом. Всім світом рятують голуб’ят
  • Величезне дерево розкололось і впало на будинок, що поруч, у самісінькому центрі міста. Це сталось ввечері 13 травня на зупинці «Морфологічний корпус», біля будинку, що на вул. Руській, 10.
  • Гніздо з голуб’ятами, які ще не вміють літати, вже зняли. Але тепер люди не знають, куди подіти пташенят.

Тернополяни скаржаться: аби комунальники «зарухались», довелось обдзвонити не один десяток служб. Однак одні направляли до інших – і так по колу. Врешті писали меру.

  • Куди ми тільки ще від вчора не дзвонили, - розповіла тернополянка Ірина, батьки якої проживають у будинку на Руській. – Спочатку рятувальникам. Ті направили нас до міськради. Там сказали дзвонити в жек. І так – по колу.

Відео дня

Вранці 14 травня мешканці написали міському голові Тернополя Сергію Надалу на його сторінку у "Фейсбук". Там описали свою проблему та розповіли про «відфутболювання» різними службами. Невдовзі комунальники з «вишкою» вже були на місці.

  • На дереві було гніздо з голубами, - каже пані Ірина. – Пташенята дуже пищали. Вони вже величенькі, але літати ще не вміють. Сьогодні рятували їх всім світом. Їхня мама лише літала над гніздом і дуже кричала. Пташенят врятували. Але тепер інша проблема – куди їх подіти.

Хто готовий взяти пташенят та виходжувати їх, доки не підростуть – пишіть у коментарях чи у приватні повідомлення журналістові – ми сконтактуємо вас з людьми, в яких зараз пташки. Можливо, хтось володіє інформацією, куди можна подіти пташок – відгукніться у коментарях.

Якщо хтось розводить голубів і готовий вигодувати врятованих пташенят – їх готові привезти майбутнім господарям.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    До речі голуби - навіть між собою дуже жорстокі птахи.
  • Pavlo Bogdanovych

    поставте  гніздо на сусідне дерево вона їх буде кормити вони їх кормлять і тоді коли вже не в гнізді!  

    !!!
  • ігор

    Це припутень - вид голубів. Їх раціон дещо відрізняється від звичайних. Батьки вигодовують голубят особливим кормом, який утворюється у дорослої птиці в зобі. Мова йде про голубине молоко. Пташенята п’ють його, опускаючи дзьоби в зоб батькам. Через кілька днів вони пробують нормальну їжу, а буквально через 1,5 місяця вже вчаться літати. Навряд чи вони виживуть, але спробуйте звернутись в еколого-натуралістичний центр на вул. Микулинецькій в Тернополі, можливо там щось порадять.
  • Anonymous

    суп! з молодих голубів дуже добрий суп.

    Петро Білецький reply Anonymous

    Хто про шо, а ти тільки думаєш як своє черево набити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up