Партнер рубрики Події

У церквах УГКЦ в Тернополі збирають подарунки дітям до Миколая — що можна приносити

У церквах УГКЦ в Тернополі збирають подарунки дітям до Миколая — що можна приносити

«Фабрика св. Миколая» вже другий тиждень працює у Тернополі у рамках благодійної акції «Миколай про тебе не забуде».

«Фабрика святого Миколая» з 11 листопада працює у Тернополі при храмі УГКЦ Успіння Пресвятої Богородиці, щоб потішить наймолодших тернополян подарунком і увагою у переддень празника св. Миколая Чудотворця, 5 грудня.

Як усе виглядає — показали в Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

Відео дня

Молоді християни збираються щосуботи та виготовляють пряники, а відтак продають їх біля храмів, щоб накопичити достатньо коштів. Відтак, будуть придбані необхідні складники для подарунків, йдеться у повідомленні.

Отець Віталій Козак, настоятель храм Успення Пресвятої Богородиці, щоразу зустрічається з молоддю та заохочує волонтерів творити діла милосердя, бути справжніми помічниками святого Миколая та здійснити мрії дітей.

При кожному греко-католицькому храмі Тернополя організовується збір засобів гігієни, книг, іграшок, канцтоварів, готуються списки дітей, які в особливій потребі, щонеділі священники заохочують вірних підтримати ініціативу молоді та придбати благодійний пряник, щоб сотні потребуючих дітей та внутрішньо переміщених дітей могли у радості пережити свято Миколая.

Окремо організатори запрошують людей доброї волі долучатися до акції, допомагати працею, послужити власним автомобілем або через складанням пожертв у спеціальні банки, які з благословення архиєпископа Василія Семенюка перебувають у кожному храмі УГКЦ Тернополя.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що при Церкві святого апостола Петра у Тернополі триває благодійна акція «Листи до Святого Миколая». Всі охочі можуть взяти з ялинки лист та здійснити мрію потребуючої дитини. Таку акцію вже багато років влаштовує спільнота «Францисканська молодь».

 

Читайте також:

Тернополян запрошують стати помічниками святого Миколая

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up