У центрі Підгайців через дощі обвалилась синагога

У центрі Підгайців через дощі обвалилась синагога
  • Про те, що одна із найстаріших споруд Підгайців розвалилась вночі 11 травня, редакцію "20 хвилин" повідомили читачі. 
  • В управлінні культури ОДА кажуть, що синагога була у напівзруйнованому стані.
  • Через останні дощі вона буквально "розсипалась" та перекрила дорогу. 

- Синагога у Підгайцях - визначна пам'ятка архітектури, пам'ятка національного значення, - розповідає головний спеціаліст відділу культури, охорони культурної спадщиниТернопільської ОДА Ярослав Пелахатий, - Під час серйозних дощів почалось руйнування однієї із опор, а сьогодні вночі, 11 травня, він впав та перекрив дорогу. Синагога збудована у XVI-XVII століттях. Це визначна пам'ятака і цей обвал, який стався сьогодні, загрожує повним руйнуванням синагоги. Тому ми забили тривогу. 

Останні роки у синагога була не діючою, раніше там відбувались культурні заходи. Зараз із управління культури направили звернення до Міністерства культури України. 

На місце викликали працівників ДСНС. 

Відео дня

- Внаслідок випадання довготривалих опадів відбулось руйнування частини кутової опори синагоги, - повідомляє начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Управління ДСНС в Тернопільській області Сергій Данілін, - Синагога є пам'ткою архітектури національного значення. На місце виїхала оперативна група. 

Решту заходів буде вживати місцева влада. 
Додзвонитись у Підгаєцьку міську раду та райдержадміністрацію 11 травня нам не вдалось.  Детальнішу інформацію читайте згодом. Зображення віджет

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Svit Lana

    Для чого це писати?! Було видно,що вона обвалиться,і ще буде так,бо тріщини видно. І ніхто нічого не робить і не зробить. Якби хотіли зберегти- то зберегли б!
  • Ната Ли

    Не бережемо спадщину....не охороняємо культуру своєі землі.....
  • Ольга Сидорук

    Не дивно що обвалилась,будівлю ніхто не законсервував,і не утримував як належить національній пам'ятці.Стояв собі будинок до пори до часу,ніхто не чухався.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up