Як тернопільські школярі у вільний час заробляють гроші

Як тернопільські школярі у вільний час  заробляють гроші
  • 12-річний Ігор Гида та 13-річний Максим Янісь на святкуванні Дня села заробляли свої перші гроші. У хлопців з’явилась ідея продавати власноруч зроблене “Мохіто”.
  • Таким чином друзі робили перші кроки до самостійності та незалежності.

Ігор та Максим друзі з самого дитинства. Хлопці схожі між собою тим, що у обох завжди багато цікавих ідей. І однією з таких ініціатив було зробити власноруч лимонад і продавати його, наче підлітки в американських фільмах.

Минулого року, коли був День села, хлопці запримітили як якийсь чоловік продає власноруч зроблене “Мохіто”. І вони вирішили собі спробувати зробити та продавати людям.

  • А чим ми гірші за нього?, - кажуть хлопці. - Спочатку, звісно, виникали думки, що нічого не вийде і даремно ми взялись за цю справу, але в результаті нам все вдалось.

Рецепт напою хлопці шукали в Інтернеті, а на городі вони вирощували м’яту. Спробувавши багато різних рецептів - вибрали найкращий. Кажуть готувати було важко, але результат того вартий. Першою куштувала напої мама Ігора.

Відео дня

Хлопці розповідають, що було страшно, що ніхто не буде купляти, але все пройшло добре.

  • Ми продали все, що приготували, - розповідає Ігор. - Нам приносило радість продавати кожну порцію “Мохіто”.

Хоча, зізнаються хлопці, все-таки це було складно.

Підлітки кажуть, що на цьому вони не збираються зупинятися. У них є багато ідей та задумів, які потрібно лише постаратися реалізувати.

У майбутньому кожен з них мріє мати власний бізнес та заробляти чимало грошей.

А поки що, хлопці витрачатимуть зароблені гроші від продажу “Мохіто” на розваги та морозиво.

Продовжують бути найкращими друзями, незважаючи на відстань

Максим зараз проживає в Америці, але хлопці всерівно продовжують дружити. Переїхав він туди, ще коли йому було вісім років, і відтоді він лише влітку приїжджає в Україну.

Та хлопець каже, що дуже любить свою країну і сумує за нею.

У мене тут залишилось багато друзів та рідних, каже підліток.

Та незважаючи на відстань, яка їх розділяє хлопці залишились найкращими друзями. Максим щоліта приїжджає в Україну і вони проводять майже кожен день разом, бо в селі, в якому вони народилися, хлопці - сусіди. І Максим навіть жартує, що інколи в Ігора дома він буває частіше, ніж в себе.

Грає у театрі тіней та малює

Ігор у вільний від навчання час відвідує гурток - театр тіней.

Граючись світлом і тінню та безсловесно хлопець вчиться створювати із повчальних та веселих історій яскраві видовища. Ігор навчається цій справі у театральному гуртку “Силует”.

Підліток тільки нещодавно почав займатися у гуртку. Але всього за цих декілька місяців, які він присвятив цьому заняттю, хлопець зрозумів, що це його справа.

  • Це так захоплююче, - каже Ігор. - І хоч ти не бачиш очей глядача, та ти завжди його відчуваєш.

У майбутньому хлопець хоче розвивати свою майстерність у цій справі. Каже, йому подобається займатись  тим, чим узагалі мало хто займається.

Складність цієї справи полягає в тому, що зі сцени неможливо бачити глядача: через екран-ширму візуального контакту нема. Але відчувається їхня підтримку, і коли ти чуєш  аплодисменти -  це стимулює, заряджає і надихає одночасно, каже хлопець.

Окрім цього, Ігор обожнює малювати. У хлопця під час навчання небагато вільного часу, але він старається знаходити час, щоб помалювати.

  • Ходити в художню школу у мене немає часу,- зізнається хлопець. - Тому я сам вчуся малювати, включаю відео-уроки і поступово вчусь.

Ігор навіть мріє пов’язати своє життя з мистецтвом. Він би хотів вдосконалити свої вміння у цій справі і працювати художником. А найбільше хлопцеві подобається малювати людей.

Максим у вільний час займається програмуванням

Хлопець розповідає, що мріє мати власну компанію, яка б займалася розробкою програм для комп’ютерів. Максим хоче вже з шістнадцяти років створювати власні сайти та продавати їх.

Каже, що зараз заняття програмуванням приносить йому задоволення, а в майбутньому може приносити ще й непогані кошти.

Хлопець шукає багато нової інформації, дивиться відео-уроки. Також його тато захоплюється цією справою, тому він ще дечого навчається від тата.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач34

    Дійсно цікава і актуальна стаття. Сподобались ваші способи, як заробити школяру. Це просто море корисної інформації в одному місці.

    До речі, недавно прочитав чудову статтю: https://valerchik.top/sposoby-zarobitku/yak-zarobyty-groshi-shkolyaru/, яка чудово доповнить цю.

    З неї дізнався: як краще заробляти школяру онлайн чи офлайн, 20 актуальних способів підробітку для школяра

keyboard_arrow_up