У військкоматі розпилили газ. Госпіталізували 19-річного призовника із судомами

У військкоматі розпилили газ. Госпіталізували 19-річного призовника із судомами
Фото-скрін з відео, знятого призовниками
  • Військові запевняють: решта призовників почуваються нормально. Службове розслідування триває.
  • Як вдалось дізнатися "20 хвилин", потерпілий хлопець з Кременеччини. І його адвокат уже подав заяву до Тернопільського відділу поліції.

У збірному пункті військкомату посеред ночі хтось розпилив газ. І близько 40 призовників, які там перебували, ледь не потруїлись. Один з хлопців втратив свідомість. Його «швидкою» госпіталізували до лікарні. У військкоматі запевняють: усі призовники почуваються нормально. Решта деталей погодились повідомити після завершення службового розслідування.

  • Зараз перша година ночі, працівники військкомату закрили нас у приміщені, - йдеться у відеоповідомленні, яке зняв на телефон один з призовників. - Не знати, що трапилось. Сорок із чимось чоловік чимось отруїлися. Ще одному хлопцеві стало погано, і він знепритомнів.

Запах газу відчули близько першої ночі. Провітрювали і, відповідно, тримали хлопців в окремому приміщенні, - майже до четвертої.

Відео дня
  • На місце виїжджала бригада «швидкої допомоги», - повідомила заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. – Хлопця із судомним синдромом госпіталізували до неврологічної лікарні.  

В обласному військкоматі 14 травня повідомили, що решта призовників почуваються нормально. Наразі проводять службове розслідування.

  • В обласному збірному пункті військкомату в ніч на 12 травня 2019 року, в спальному приміщенні, одним із призовників була розпилена невідома речовина, - офіційно прокоментували ситуацію в обласному військовому комісаріаті. -
    Складом наряду по ОЗП та черговим лікарем були проведені заходи щодо переміщенні призовників в інше приміщення, здійснений виклик карети екстреної допомоги та наряду Національної поліції.

«Після здійснення огляду призовників медичними працівниками, надана відповідна допомога, потреби у госпіталізації не було. За даним фактом проводиться службове розслідування», - йдеться у повідомленні віськкмомату.

Як вдалось нам дізнатись, потерпілий хлопець з Кременеччини. І його адвокат вже подав заяву до Тернопільського відділу поліції.

Коментар поліції читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Виникає питання чому міська рада не зобовяже встановити відеокамери у військоматі ,а сервера куда будуть записувати інформацію розмістити в окремому приміщені ,яке буде опечатано міською радою  . 3-й рік і щось стається.  Два роки підряд ,два одинакових випадки -викинулися призовники з 5 -го поверху на 3 рік кинули димовуху в казарму ,а не як нам тут сплітають що хтось розпилив газ . І взагалі ,що то за відношення таке до людей де їх закривають як в тюрязі , знущаються ,що 2 випадки, коли призовники випадали з вікна ,і ніхто не покараний . Чим закінчилися ті випадки з тими хлопаками які випали з вікон так вони стали інвалідами , а ті хто над ними знущався далі працюють у військоматі ,і далі знущаються над призовниками . Чому військомат дозволяє собі поводитися із призовниками як з худобою починаючи від ганебних медкомісій і закінчуючи приниженням гідності .
  • Анонім

    Е ще така інформація з інших джеред you tube "Інцидент у тернопільському військкоматі: призовники ледь не отруїлися"
  • Анонім

    Слухав я цю ж саму новину на каналі ІНТБ то там є ще факт побиття призовника працівниками військомату . Ну і значить якийсь клерк з військомату доручив провести експертизу лікарями ,які працють в цьому ж військоматі, а саме дерматолог і психіатр ну і звичайно їхній висновок - здоровий . Виникає питання ,а чи має право робити експертизу зацікавлені особи . Я так думаю того призовника залякали ,і пригрозили . 3-ї рік підряд і якесь надзвичайна подія у військоматі ,а поліція кожного разу робить висновок ,що відсутній склад злочину . Той військомат то ще то болото.
  • Анонім

    А яке право має військомат тримати тих хлопців у військоматі і ще під замком . Це ж явне порушення конституції .Тільки суд може позбавити волі . Як ті воєнкоми за......ли . Я б не дозволив над собою так знущатися тим більше військомат не відноситься до медичної установи і всі їхні медогляди протизаконні .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up