Партнер рубрики Події

У водоканалі Тернополя розповіли, скільки разів треба натиснути важіль колонки-качалки, щоб потекла вода

У водоканалі Тернополя розповіли, скільки разів треба натиснути важіль колонки-качалки, щоб потекла вода
  • Усі 62 колонки-качалки (60 з них перебувають на балансі КП “Тернопільводоканал”), що є в різних мікрорайонах Тернополя, обстежено і задокументовано, скільки натискань важеля потрібно, аби потекла вода, якого ремонту потребують ті чи інші тощо.
  • Створено також фото- й відеокаталог альтернативних джерел водозабезпечення.

Як раніше повідомляла прессслужба КП "Тернопільводоканал", у Тернополі справними є 41 колонка-качалка.

— Під час обстеження з’ясували, що кілька трубчастих колодязів (на вулицях За Рудкою, 39, Бережанська, 55, Львівська, 9, Монастириського, 3, Новий Світ, 13, Тернопільська, 34, Мазепи, 5-7) не підлягають ремонту — там або зникла вода в свердловинах, або дуже суттєві пошкодження, — каже начальник відділу водопровідно-каналізаційних мереж Ганна Загородна. — Також варто наголосити на тому, що якщо свердловини глибокі (а на Сонячному й Східному масивах глибина деяких з них сягає 70-80 метрів), набирання води потребує значних фізичних зусиль.

Якщо в колонках з неглибокими свердловинами достатньо 10-15 натискань на важіль, то з глибокими може знадобитися й 50-100. Особливо — якщо ними не користуються регулярно.

Відео дня

Власне, через це у людей може скластися враження, що колонка несправна, як це було на вулиці Корольова, 10. Можемо хіба порекомендувати мешканцям найближчих до таких колонок будинків час від часу “прокачувати” їх”.

За результатами позапланового огляду водоканалівці запланували відремонтувати близько 16-ти колонок-качалок у найближчий час. До ремонтних робіт приступили відразу після завершення обстеження. У квітні заплановано провести його повторно.

23 березня відремонтували колонку-качалку на вулиці Дружби, 6. 

“Наразі “Тернопільводоканал” забезпечує цілодобове водопостачання й водовідведення, і, сподіваємся, так буде до повної Перемоги над окупантами, — наголошує директор підприємства Володимир Кузьма. — Позаяк позапланове обстеження висвітлювали місцеві ЗМІ, у деяких споживачів виникли побоювання, що найближчим часом слід очікувати перебоїв з водою. Хочу запевнити, що вони безпідставні. Просто наша країна воює, і є речі, про які краще подбати заздалегідь”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Чиста Вікторія

    Можна зекономити на спортзалі
  • Ігор Непрілий

    мина  на Загребелі і Дружбі готові нажимати...Жодної працюючої колонки помпи працюючої...До Надала було 11 штук

    Стефанія Мацеика reply Ігор Непрілий

    Ігор Непрілий до нього і парк був
  • Petro Batkivskiy

    Колонки це кацапи говорять а Внас криниця. Потрібно позбуватися тих гидких русизмів. Вчора був в одному із банків і чув як дві молоденькі працівниці розмовляли між собою, короче, тіпа, кльово і так дальше. Зарас в світі українцем бути круто. Переселенці в польші, Німеччині, Італії, вчать мову. Так молоді ви наше майбутнє і доведіть що українська це круто. Слава Україні.!!!
  • Дмитро Кишкан

    Слава Україні 💙 💛 Дорогі брати та сестри моє Тернопілля Я Вас дуже міцно люблю 💋 Та це не є біда, лишній раз качнути не завадить😉 Буде замість спортивної зади😆

keyboard_arrow_up