Партнер рубрики Події

У якому стані дитячі та спортивні майданчики біля будинків Тернополя: ми перевірили

У якому стані дитячі та спортивні майданчики біля будинків Тернополя: ми перевірили

Біля багатьох будинків є дитячі та спортивні майданчики. Де цього року планують ремонти? Про це у матеріалі.

Журналісти «20 хвилин» побували біля різних будинків у різних мікрорайонах міста. Дитячі та спортивні майданчики тут ще радянських часів. Вони іржаві, покриті десятками шарів фарби або зламані. Є і сучасні майданчики, де можуть гратися діти або займатися спортом. Більше дивіться на фото.

Медова, 3

Біля будинку є старий дитячий майданчик – гойдалки, гірки. Як розповів мешканець будинку Віталій – тут часто граються діти.

– Деякі гойдалки вже зламані і дехто їх використовує як турніки. Конструкції фарбують, гойдалки змащують, але, як я помітив, це роблять мешканці будинку, у яких є діти – каже він. 

Відео дня

Руська, 16

Біля будинку є невеликий майданчик. Він також старий. Мешканка будинку Світлана каже – тут переважно лише сидять на лавках. Конструкції дуже старі, а гірка іржава.

Руська, 11

На прибудинковій території є велике подвір’я для кількох будинків. Дитячі гойдалки та гірки розташовані у різних місцях. Багато з них вже зламані, іржаві та потребують заміни. Фарба облущилась. Діти, яких ми побачили, не граються на гойдалках, а знайшли цікавішу розвагу – будують щось з гілок дерев, які лишилися після обрізки.

Паращука, 1

Тут були конструкції з дитячого та спортивного майданчика. Фарба облущилась. Були гойдалки – їх давно не змащували, тож вони дуже скриплять.

Торговиця, 14

Тут провели ремонт прибудинкової території – замінили дорожнє покриття, тротуари, але дитячий майданчик залишився старим.

Новий світ, 95

Колись був сучасний дитячий майданчик. Там грались багато дітей, є місця для батьків. Поруч – тренажерний майданчик. Всі тренажери були справні.

Коперника, 7

На дитячому майданчику все, окрім лавок та однієї гірки, було в новому стані. Гойдалки та каруселі справні.

Степана Бандери, 4

Частина гойдалок та конструкцій на дитячому майданчику ще радянські, вони покриті багатьма шарами фарби. Але були і нові елементи.

Стецька, 22

Територія майданчика була велика. Але багато конструкцій вже заламано. Були старі турніки та рукоходи.   

Де планують ремонт та облаштування

У міській раді затвердили Титульний список з експлуатації та технічного обслуговування житлового фонду Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік. Цього року планують облаштувати лише один дитячий майданчик. Він має з’явитися за адресою вул. Золотогірська, 7.

Наразі поруч немає дитячого майданчика. За будинком є вільне місце. Частину мешканці використовують як грядку та клумбу. Наразі тут ще не проводять робіт з облаштування. У титульному списку вказана очікувана вартість робіт для облаштування майданчика – 100 000 грн.

Також планують провести ремонт спортивного майданчика за адресою вул. Новий Світ, 95. Очікувана вартість робіт – 800 000 грн.

Як ми помітили, тут є майданчик з вуличними тренажерами, поруч – недобудований спортивний майданчик. Частини огорожі немає, також немає і покриття – лише щебінь. Стоять дві опори для баскетбольних щитів. Як розповіла мешканка будинку Ольга – саме цей майданчик мають добудувати.

А у якому стані дитячі та спортивні майданчики біля ваших будинків? Чи потребують вони ремонту? Пишіть адреси та додавайте фото у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач21

    Паркова 4,

    Просто треш майданчик

    Відео: https://www.instagram.com/reel/CxCq3xBtHR5/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

  • Olga Benedyga

    Запрошуємо журналістів на дитячий майданчик по вул. Монастирського 42. Воюємо із ЖЕКом. Напевно, розголосу хочуть більше. Здорові дерева вирізали, пні полишали... Конструкції радянські вже валяться. Графіку прийому громадян в начальника нема. Колективне звернення проігноровано. Нам потрібна допомога ЗМІ. Запрошуємо.
  • Оксана Вікторівна

    Зробіть нарешті майданчик по вул. Манастирського. Там 3 будинки, а для дітей тільки пісочниця і 2 качелі. Писали скаргу в ЖЕК. Чекаємо облаштування.
  • Читач29

    Майданчики - просто жах! Залишилось зібрати кістки мамонтів та каміння, щоб діти як у кам'яному віці грались кістками, та жбурляли каміння один в одного.

    Наприклад на Степана Бандери 74 у дворі на спорт майданчику за огорожею зараз парковка, а у парку Відродження, за сценою, до майданчика не зайти, коли сиро, крізь багнюка.

    Як завжди, спишуть грошей - мільйони, а нічого не зроблать. А ні, випишуть собі премії по 250%!

keyboard_arrow_up