Партнер рубрики Події

У Зарваниці тисячі вірян взяли участь у Хресній дорозі

У Зарваниці тисячі вірян взяли участь у Хресній дорозі

У Зарваниці відбулося театралізоване дійство, яке організували студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Тисячі вірян молилися за воїнів, полонених, дітей і загиблих Героїв.

Кілька тисяч вірян взяли участь в особливій великопосній молитві – театралізованій Хресній дорозі, яка відбулася в Марійському духовному центрі «Зарваниця» в неділю, 21 квітня. Очолив моління архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк за участі багатьох священників з Тернополя та різних куточків всієї архиєпархії.

Про це повідомили в Марійському духовному центрі «Зарваниця»

— Через постійний неспокій, напружену військову ситуацію в Україні та прохання наших захисників про неустанну молитву, паломники численно об’єдналися в молитві, перебуваючи у святому місці, а також сотні осіб долучалися за допомогою онлайн-трансляції, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Ступаючи від стації до стації, присутні переживали разом з Ісусом Христом страждання та смерть, які Він приймає і терпить, доводячи свою безмежну любов до грішної людини. Особливо ця молитва викликає розчулення у час, коли гине цвіт нації – найкращі сини і дочки України.

Організували театралізоване дійство студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Актуальний зміст роздумів, укладених з благословення митрополита Василія, сприяли глибокій призадумі та щирій молитві, яка підноситься до Господа із глибини серця кожного.

Присутні  молилися  за українських воїнів, за звільнення полонених, одужання поранених, віднайдення усіх пропавши безвісти, за дітей та цивільне населення, яке й досі перебуває під окупацією росії, за волонтерів,  медичних працівників, рятувальників, за тих, що втратили своїх рідних та за загиблих героїв. На кожній стації лунала молитва за міста, які прийняли найбільший удар окупантів, адже деякі з них стерті з лиця землі.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Зарваниці споруджують новий храм.

 

Читайте також:

 Хресна дорога у Зарваниці об’єднала тисячі вірян та близько 200 священників у молитві за Україну

 В Марійському духовному центрі "Зарваниця" споруджують новий храм (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up