Партнер рубрики Події

У Збаразькому районі вводять "комендантську годину": що це означає (оновлено)

У Збаразькому районі вводять "комендантську годину": що це означає (оновлено)
  • Під час Великодніх свят у Збаразькому районі почне діяти "комендантська година". 
  • Спершу жителі району не розуміли, чи буде обмеження на вихід з будинків, відвідування магазинів, тощо. Журналісти "20 хвилин" дізналися, що означатимуть нові обмеження та чи справді це "комендантська година".

Відповідне рішення прийняла комісія у п'ятницю, 17 квітня.

- У Збаразькому районі вводиться комендантська година з 18-го квітня по 21-ше квітня, - написав депутат Збаразької міської ради Роман Напованець. - Районною комісією з питань ТЕБ та НС заборонено на період карантину масове відвідування кладовищ на території району та введено комендантську годину від завтра (18 квітня) до 6:00 ранку 21-го квітня. З введенням в дії цього рішення виникає маса питань, на які не завжди є відповідь. Зокрема, як бути суб'єктам господарювання у ці дні, скільки саме людей рахується вже "масове відвідування", а скільки "не масове", та ряд інших.

Наразі Районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили заборонити на період карантину відвідування кладовищ, які розташовані на території району. 

Відео дня

Відповідно до законодавства, у районі запровадили додаткові обмежувальні заходи. Жителям району від 18 квітня до 6:00 21 квітня заборонено відвідувати громадські місця. 

Працівники Національної поліції працюватимуть у посиленому режимі та відстежуватимуть пересування людей. Патрульні наряди чергуватимуть біля храмів.

Жителів Збаражчини просять дотримуватись норм карантину, особливо під час Великодніх свят. Важливо, щоб люди залишалися вдома на Великдень.

Однак такі заходи не можна назвати "комендантською годиною", адже обмеження, в тій чи іншій мірі, діють у всіх населених пунктах. Комендантська година - це заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено президентом України воєнний (надзвичайний) стан з метою встановлення і підтримки громадського порядку, зменшення кількості жертв, ліквідації наслідків техногенної катастрофи, епідемії на час оголошеного у даній місцевості надзвичайного стану.

Про комендантську годину немає і в самому документі який підтримала комісія.

А як ви ставитеся до обмежень? Чи дотримуєтесь карантину? 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Іван Поліщук

    Відповідно до законодавства вони людей можуть хіба що в дупу поцілувати.
  • Mary Smith

    Не допоможе ))))
  • Eduard M. Perets

  • Eduard M. Perets

    "У Збаразькому районі вводять "комендантську годину": що це означає (оновлено)"
    Хто може пояснити, чому цей документ опублікований на цьому сайті та Фейсбуці не повністю, а в такому куцому вигляді? Що можновладці укривають від своїх громадян?

    Вадим Єпур reply Eduard M. Perets

    Ось власне рішення другого питання.

    Вадим Єпур reply Eduard M. Perets

    Друге питання - про стан пожежної безпеки в районі, що не стосується питання карантину та обмежень.

    Вадим Єпур reply Eduard M. Perets

    Опубліковао найважливіше з документу, а саме що вирішили на засіданні. Решта в документі - "порядок денний", "слухали", тощо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up