Партнер рубрики Події

Учасники АТО добиваються відновлення пільгового проїзду на сесії облради

Учасники АТО добиваються відновлення пільгового проїзду на сесії облради
  • Членів громадських об’єднань учасників АТО обурила постанова Кабміну від 14 березня 2018 року, яка призводить до обмеження пільг ветеранам війни. Вони заявили про це на позачерговому засіданні сесії облради.
  • Наразі депутати відтермінували прийняття рішення до наступного засідання та створили робочу групу з розгляду цього питання.

На засіданні сесії Тернопільської облради у вівторок, 17 липня, прийшло чимало бійців, воїнів АТО, які вимагають у депутатів надіслати звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за рахунок субвенції з Державного бюджету.

Із трибуни сесійної зали виступили усі керівники громадських спілок учасників АТО.

Відео дня

-  Воїни,  які боронять кордони нашої держави, сьогодні стикаються з проблемами, - каже голова спілки артилеристів Юрій Кульпа. – Я вже не кажу про видання квартир, земельних ділянок, а тепер наступають на безкоштовний проїзд. Усі без виключення організації сьогодні об’єднуються, щоб захистити  конституційні права і законні інтереси  воїнів АТО.

Депутати прийняли за основу звернення воїнів та доручили голові облради  створення робочої групи для розгляду питання. Окрім того більшістю голосів підтримано пропозицію розглянути рішення першочергово на наступному черговому засіданні сесії облради.

– Ми допускаємо, що зараз влада «заговорює» нас, відтерміновує рішення  та хоче розсварити усіх воїнів, але наразі чекаємо наступного засідання сесії облради, - коментує учасник АТО, громадський активіст  Олександр Починок. -  Кабінет Міністрів показує неповагу до АТОвців, і продовжують злочинними постановами забирати пільги. Є Конституція України, головний документ, в якому говориться про пільги, права і свободи українців, і не треба видумувати «новий велосипед».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Із таким підходом скоро взагалі ліквідують такий статус як учасник АТО.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up