Партнер рубрики Події

УГКЦ засудила і вибачилася за діяльність «пророчиці» із Великих Бірок

УГКЦ засудила і вибачилася за діяльність «пророчиці» із Великих Бірок

Синод єпископів УГКЦ засудив діяльність двох монастирів у Підволочиському і Тернопільському районах. Тамтешні монахи поширювали чутки про  неістинні об’явлення та послання від Бога. 

У зачитаній 3 травня митрополитом Василем Семенюком заяві синоду єпископів УГКЦ церква просить пробачення у «всіх тих, хто постраждав від обману чи кому було завдано духовної кривди або шкоди здоров’ю». Марія Баран та отець Планчак більше не можуть від імені церкви надавати духовний провід вірним. За словами церковних керівників роботу монастирів буде в найближчий час реорганізовано, а монахам  допоможуть налагодити дисципліну і правильне монастирське життя.   

Нагадаємо, про сестру Марію Баран із монастиря "Введення в храм Пресвятої Богородиці" у Великих Бірках почали говорити в 2004 році. Тоді в неї начебто вперше з'явились пророцтва, вона чула голоси Бога Отця, Бога Сина та Божої Матері. Деякі послання записав отець Антоній Григорій Планчак, який підтвердив вірогідність цих послань, не маючи на те повноважень. В монастирі Святого Теодора Студита в Колодіївці та монастирі у Великих Бірках частина монахів почали поширювати серед мирян і духовенства ці послання. Незгода стосовно правдивості об’явлень розколола монастирські громади.

 - Кардинал Любомир Гузар наказав перевірити факт можливого спілкування Марії Баран із  надприродніми силами,  - розповів єпископ-помічник Теодор Мартинюк. -  З 2005 року в обох монастирях провели чотири канонічні візитації (перевірки), які встановили численні порушення монашої дисципліни і порядку. Однак ні настоятелі, ні більша частина ченців та черниць не прислухалися до вказівок церковної влади. У 2015 році ці монастирі відвідала комісія із трьох єпископів, яка встановила факти порушення церковного уставу.

Відео дня

В Колодіївці монахи не мали дозволу на проведення екзорцистських обрядів. Монахи без дозволу настоятеля, а настоятель без дозволу єпископа  відлучались із території монастиря, що є серйозним порушенням дисципліни. Ченці не виконували всіх необхідних обрядів. Кандидатів у монастир приймали не на основі уставу, а з огляду на думку «пророчиці». 

 - Настоятель УГКЦ Блаженніший Святослав, - каже єпископ Михайло (Бубній), -  за порадою Ватикану, у 2016 році створив спеціальну комісію для з’ясування правдивості «обявлень» і «послань». До неї увійшли українські та закордонні спеціалісти із психології, нових релігійних рухів, інших дисциплін на чолі із сестрою Наталією Мельник, головою Ради вищих настоятельок інститутів богопосвяченого життя УГКЦ. Керуючись документом, виданим Конгрегацією у справах доктрини віри у 1978 році, комісія не виявила надприродного походження «голосів» та «об’явлень». Вони суперечать монашій традиції, вченню Церкви та Святому Письму. Було встановлено, що у двох монастирях було зловживання духовним саном, яке призвело до шкідливих наслідків для духовного життя, психічного та фізичного здоров’я багатьох людей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана

    Ісуса засуджували за те, що оздоровляв у суботу. Отця Піо гнобили католицькі чиновники і звинувачували у шарлатанстві. Олександру Меню заздрили і убили... Тепер диявол руками цих чиновників від УКГЦ  розпинає отця Григорія - Божу людину, непересічного священника, який допоміг і оздоровив, навернув до Бога не одну сотню людей... І що ви йому приписуєте? Як по плодам дерево так по ділам про людину треба судити. А Ви брехнею займаєтесь, лицеміри.  Імя Ісуса у Вас на устах, а що у серці? І чините ви не як Ісус. Чиї ви учні?
  • Марія Слота

    Можу сказати тільки одне: Господь з часом все розставить на свої місця і покаже, хто дійсно бореться за душі своїх вірних, за їхнє духовне зцілення, а хто ні. Отець Антоній Григорій Планчак завжи проповідував слово Боже, дотримуючись Заповідей Божих, Святого Письма і церковних канонів. Проповіді О. Антонія Григорія завжди спонукають творити добро, прощати зло, любити всіх ближніх. Я думаю, що це підтвердять всі люди, які пережили на собі силу проповіді, силу молитви яку має о.Антоній Григорій Планчак, якими наділив його ГОСПОДЬ! Хочу сказати словами молитви : "Великий і всемогутній Боже! Зішли на НАС ВСІХ з високих і святих своїх небес і від престолу своєї святої слави твою святу Мудрість, що сидить праворуч Тебе." Ось декілька наук О. Антонія Григорія: http://askoldova-mohyla.org/uk/item,1186 та

    http://bible-lessons.in.ua/duxslovo.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up