Ухилянт з Тернопільщини намагався у багажнику мікроавтобусу виїхати до Польщі. Як знайшли

Ухилянт з Тернопільщини намагався у багажнику мікроавтобусу виїхати до Польщі. Як знайшли
  • 23-річний чоловік з Тернопільщини намагався потрапити до Польщі, сховавшись у багажнику мікроавтобусу.
  • Ухилянта прикривав водій, якому той заплатив 5 тисяч доларів США за послугу.
  • Махінацію викрили на пункті пропуску «Шегині».

 

Вночі 28-го квітня до пункту пропуску «Шегині» для проходження котролю перед виїздом до Польщі під’їхав мікроавтобус «Мерседес», – розповідають в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон. У повідомленні йдеться, що під час проходження паспортного контролю прикордонники недорахувались однієї людини. Кількість осіб, які слідували через державний кордон (згідно з відміткою у контрольному талоні) і тих, що прийшли на паспортний контроль не співпадали.

Прикордонники почали з’ясовувати, де поділась ще одна людина. За їхньою інформацією, водій мікроавтобуса за грошову винагороду у 5 тисяч доларів США погодився перевезти через кордон чоловіка призовного віку, який не мав на це законних підстав.

Відео дня

Під час проходження контролю 23-річний житель Тернопільщини заховався за сидіннями у багажику та не надав документи для перевірки. Але прикордонники все одно викрили ухилянта.

Молодого чоловіка призовного віку не пропустили через кордон. Його притягнули до

адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, працівники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції стосовно перевізників. В їх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України.

Довідка
Стаття 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинння державного кордону.
Покарання: накладення штрафу від п'ятисот до восьмисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.
Стаття 332 Кримінального кодексу України:
Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».
Покарання: позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як підприємець з Тернополя оформляв ухилянтів як водіїв вантажних авто та вносив до системи «Шлях». Також повідомляли, як житель Тернопільського району за 5,5 тисяч доларів продавав «білі квитки» для чоловіків призовного віку.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Алла Юрчук

    З "ухилянтом "все зрозуміло. Хлопець ще молодий, призивного віку, на війну таких не беруть.Можливо безгрошів'я підштовхнуло так вчинити...А цікаво що з водієм? Чи в нього недоторканість?Повістки йому не вручили?Пооформлялися волонтерами і море їм по коліна.
  • Яна Скрипій

    Ой біднятко слюнявчик мамин хотів втекти а не получилось і всі його жаліють бідненького. Цеж він хотів утекти щоб пересидіти поки війна незакінчиться а потім повернутись і вимагати свої права в Україні бо нам жеж усі винні. А як жеш наші військові їх не шкода у них немає сімей вони що по вашому жити не хочуть вони 14 місяців роблять усе щоб Український народ жив і був вільний від москаля, а  отакі збідовані слюнявчики з 5 тис.дол в кешені тікають як щурі і що найбільше шокує що всі його підтримують і захищають бо він бідний і нещасний жити хоче а всі інші які не тікають а щось роблять по можливості для перемоги вони що смертники.
  • Srrgij Perun

    Понабігало рашистських ботів і корисних ідіотів.
  • Іванна Романівна Байляк

    А чому не втікати? Тут військомат кидається на людей як собаки, а самі сраку гріють біля жінок. Вже стало гірше ніж в рашці.

keyboard_arrow_up