Партнер рубрики Події

Україна готується до того, що росія піде на ескалацію: що пише світова преса

Україна готується до того, що росія піде на ескалацію: що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

Головні теми видань: 

  • <

    Відео дня
    /li>

США, «The New York Times» — «Підрахунок російських військових втрат»

Російські журналісти та волонтери використовують інформацію з відкритих джерел, як новинні статті та фотографії надгробків, щоб підрахувати втрати від України.

«The San Diego Union-Tribune» — «росія готується до нового наступу»

Москва тренує солдат для масових піхотних атак у зимові місяці.

Україна готується до того, що росія піде на ескалацію.

Москва намагається переломити хід на полі бою та обмежити політичну реакцію вдома, заявив у неділю старший радник президента Володимира Зеленського.

Незважаючи на серйозні невдачі протягом перших 10 місяців війни, російські військові розробляють плани масової піхотної атаки на зразок тактики, яку використовував Радянський Союз під час Другої світової війни, повідомив радник Михайло Подоляк у письмових відповідях на запитання. Коментарі Подоляка прозвучали в той момент, коли українське військове та політичне керівництво попереджало в серії нещодавніх інтерв’ю, що Росія збирає війська та озброєння, щоб почати наземний наступ до весни, який, швидше за все, включатиме другу спробу захопити Київ, столицю України.

Росія призвала і готує солдатів, які можуть бути відправлені у масових атаках піхоти, сказав Подоляк. За його словами, офіційні особи в Києві не бачать ознак того, що російський президент Володимир Путін прагне припинити війну.

«Політичне керівництво Росії явно відмовляється визнавати тактичні поразки, які вже відбулися, і хапається за будь-які, навіть найпримарніші, шанси змінити ситуацію на свою користь», – сказав Подоляк. Українські офіційні особи заявили, що вони ґрунтують свої оцінки військових цілей Росії на цих висновках.

 

«La Vanguardia»: «Через 300 днів після вторгнення Україна бере ініціативу у війні» 

«El Mundo» - «В Україні показали створені Росією катівні»

«La Razon» – «Бахмут, новий символ опору російському вторгненню»

«Росіяни ставляться до своїх солдатів як до гарматного м'яса»

Маленьке містечко Бахмут тепер стало ще одним символом опору країни руйнаціям, завданим російськими військами. Все в очікуванні зимової кампанії

Автор Сергій Чернявський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up