Партнер рубрики Події

Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna. Кого щеплюватимуть?

Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna. Кого щеплюватимуть?

Вакцина надана урядом США через глобальну ініціативу COVAX. Це вже четверта вакцина, якою щеплюватимуть українців. 

Як повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації. Розвезення в регіони розпочнемо 18 липня, до середи вакцина буде в кожній області.

Вакцина розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів.

Відео дня

– Не зволікайте, звертайтесь у пункти щеплення, центри вакцинації та отримайте свій захист від коронавірусної хвороби, – закликає Віктор Ляшко. – Візьміть з собою на щеплення батьків, бабусь, дідусів, адже це запорука того, що на свята ви зможете збиратися всією родиною, а не лише онлайн!

Міністр наголошує, що найкраща вакцина та, що вже введена в організм та працює для вашого захисту. Усі вакцини, які є в Україні ефективні і дозволені ВООЗ до екстренного використання.

Медики продовжують нарощувати темпи вакцинації, щоб захистити якомога більше українців. Загалом від початку вакцинації проведено понад 4 млн щеплень..

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up