Україна переможе! Ми розіб’ємо ворога і все буде добре, хлопці, вірте! Прощаються з Ярославом Калиняком

Україна переможе! Ми розіб’ємо ворога і все буде добре, хлопці, вірте! Прощаються з Ярославом Калиняком
  • Щойно заговорили про війну, прийшов у селищну раду. «Дайте знати, коли все почнеться. Я готовий йти воювати…»
  • Рідний брат Петро став за захист України в один день із Ярославом. А найстарший із братів Михайло – ліквідатор аварії на ЧАЕС. Усі брати патріоти України не на словах, а на ділі, кажуть у Коропці.

 

Чотириденну жалобу оголосили у Коропецькій громаді за загиблим земляком Ярославом Калиняком.

— У зв’язку з трагічною загибеллю військовослужбовця Збройних сил України Ярослава Дмитровича Калиняка, жителя смт. Коропець Чортківського району, що сталася 21 вересня в результаті авіаційного нальоту російських окупантів поблизу селища Спірне Донецької області в бою за нашу Батьківщину, з метою вшанування пам’яті загиблого розпорядженням голови Коропецької селищної ради, оголосити 22-25 вересня 2022 року днями жалоби в Коропецькій територіальній громаді, — повідомили у Коропецькій селищній раді.

Подяка і уклін до землі Герою 

На знак вшанування пам’яті захисника у дні жалоби на території громади приспустили державні прапори України з траурною стрічкою на будинках і спорудах органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, державних установ та організацій, навчальних закладів.

Відео дня

— Подяка і низький уклін до землі світлому доброму сильному герою Ярославу. Щирі співчуття матері, дружині і дочці за цю важку невимовну скорботу, яку їм нести, а нам з великим жалем розділяти і прикладати усі зусилля, щоб жертва загиблого Ярослава була не марна! — повідомили у Коропецькій селищній раді. — Вічна память... Спокій світлій душі.

Коропецька селищна рада та всі жителі громади висловлюють щирі співчуття родині та близьким нашого Героя.

Ярослав Дмитрович Калиняк народився 24 квітня 1974 року у Коропці у багатодітній родині, де було п'ятеро дітей — доньки Марія та Мирослава й троє синів.— Петро, Михайло та Ярослав. Марія у віці 32 років померла від онокології, а Мирослава давно переїхала до Тернополя, працює завучем однієї зі шкіл. 

Ярослава мобілізували в березні 2022 року Монастирським РТЦК та СП. 

Ярослав не мав військового досвіду. Але щойно з екранів ТВ та шпальт газет почались розмови про ймовірний повномасштабний наступ росії, прийшов до селищної ради, згадує секретар ради Дмитро Данчук.

Був добрим майстром будівельної справи

— Казав, дайте мені знайти, я готовий йти воювати, — пригадує Дмитро Данчук. — Ми його намагались заспокоїти, що нічого невідомо, поки що потреби немає. Він послухав і кивнув. Та додав – «дайте знати»…

До війни Ярослав їздив на заробітки за кордон. Він був добрим майстром будівельної справи, каже Дмитро Данчук. Але, не роздумуючи став на захист України, щойно почалась війна.

Він був добрим сином, люблячим чоловіком і турботливим батьком, згадують про свого Героя односельці. Донька Марійка закінчила Коропецький військовий ліцей. У Героя ще залишились мама Ганна Петрівна, дружина Ганна та двоє старших братів.

— Старший брат Петро мобілізований в один день з Ярославом, найстарший Михайло був ліквідатором ЧАЕС, — розповів Дмитро Данчук. — Всі брати дуже активні. І неабиякі патріоти…

Веселим, відважний, цілеспрямований — таким свого Героя пам’ятатимуть односельці. Славік був дуже добрим сусідам, часто їм допомагав по господарству. І люди цінували це і справді любили...   Вони досі згадують, як Героя із земляками відправляли на фронт. Ярослав весь час жартував та намагався підбадьорити інших. Й досі перед очима односельців його щира посмішка та слова: «Україна переможе! Ми розіб’ємо ворога і все буде добре, хлопці, вірте…» 

Редакція висловлює щирі співчуття матері, дружині, доньці, братам, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам'ять, шана і слава тобі, Герою... 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Лідія Єгорова Сирота

    Вічна пам'ять
  • Антонина Иваненко

    Вічна пам'ять Герою
  • Оксана Віцінська

    Світла пам'ять герою царство небесне співчуття рідним
  • Світлана Мокрогуз-Романенко

    Вічна і світла память Герою! Царство небесне. Щирі співчуття рідним та близьким. Низький уклін Захисникові.

keyboard_arrow_up