Українців запрошують на толоку до Міжнародного дня чистих берегів

Українців запрошують на толоку до Міжнародного дня чистих берегів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів запрошує українців з 18 по 30 вересня взяти участь у толоці до Міжнародного дня чистих берегів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міндовкілля.

“Продовжуємо нашу традицію і на початку осені долучаємося до мільйонів волонтерів по всьому світу – справжніх героїв, які беруть участь у глобальному прибиранні і рятують нашу планету від сміття. Запрошуємо прибрати нашу чудову країну. Цьогоріч акція пройде 18 вересня — Міжнародний день чистих берегів”, — ідеться в повідомленні.

У Міндовкілля пропонують долучитися до толоки, зареєструвавшившись за посиланням по 18 вересня.

Відео дня

Українцям пропонують "прибрати берег водойми, парк чи ліс поблизу себе. Зробити фото до та після прибирання і викласти світлину у Фейсбуці під хештегом #ЯПРИБРАВ_ТВОЯЧЕРГА4. А також поділитися з Міндовкіллям результатом".

Центральні локації у Києві - міст Кірпи, перетин вулиці Причальної та Дніпровської набережної та станція метро "Гідропарк".

Учасники толоки отримають дипломи від Міндовкілля.

Організатори акції — Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Проект ЄС / ПРООН EU4EMBLAS.

Як повідомляла пресслужба ТОДА, сьогодні, 16 вересня, працівники ОДА прибрали берег річки Серет.

Працівники ТОДА спільно із представниками регіонального офісу водних ресурсів області прибирали сьогодні у трьох місцях Тернопільщини.

"Ця акція буде проходити по всій території області. Сьогодні ми вибрали таких три локації, це: Тернопільський Став біля Водної арени, місто Скалат — Скалатський став, також Ланівці – річка Горинь. Ну, і звичайно, у всіх громадах, де є водойми, теж відбуватиметься прибирання. Голови громад організовують еко-толоки для того, щоб мешканці прибирали прибережні зони", — розповідає  в.о. начальника регіонального офісу водних ресурсів Назар Хрущ.

Нагадаємо, під час заходів до Міжнародного дня чистих берегів, в різних країнах світу, організовують акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою запобігати забрудненню побутовими відходами водних ресурсів. Подію започаткували в 1986 році та з кожним роком він набуває все більшої необхідності.

Довідка

У треті вихідні вересня  мільйони волонтерів у всьому світі, із понад 150 країн, долучаються до глобального прибирання берегів водойм. Цьогоріч  прибирання тривають з 16 до 30 вересня за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Грушів

    Якби ще наші українці не засмічували  тих берегів.І знову битий небитого везе.

keyboard_arrow_up