Україну чекають кадрові перестановки: хто невдовзі очолить Міністерство оборони?

Україну чекають кадрові перестановки: хто невдовзі очолить Міністерство оборони?

Верховна Рада проголосує за відставку міністра оборони Олексія Резнікова на наступному пленарному засіданні найближчим часом. На його місце буде призначено начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова

Верховна Рада проголосує за відставку міністра оборони Олексія Резнікова на наступному пленарному засіданні найближчим часом. На його місце буде призначено начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Про це на зборах фракції «Слуга народ»" повідомив голова фракції Давид Арахамія, розповіло джерело РБК-Україна.

У силових структурах теж будуть нові керівники

Також співрозмовник підтвердив інформацію про те, що Василь Малюк буде призначений головою СБУ, а Ігор Клименко - головою МВС.

Відео дня

Водночас джерело повідомило, що Резніков замінить Павла Рябікіна на посаді міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Раніше повідомлялося, що Резнікова можуть відправити у відставку найближчим часом, а його місце може посісти керівник ГУР Кирило Буданов.

Нещодавно ЗМІ опублікували розслідування, в якому стверджувалося, що Міноборони нібито закуповує продукти для ЗСУ за завищеними цінами.

У зв'язку з цим було звільнено заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Пізніше суд заарештував обох ексчиновників.

Буданова називають «дуже сильним менеджером»

Про заміну повідомило і видання LIGA.net. Що Начальник ГУР Буданов замінить Резнікова на посаді міністра оборони. Останній може зайнятись спецтрибуналом.

Наступного тижня на одному з найближчих засідань парламент має розглянути подання президента про звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Натомість Володимир Зеленський запропонує Верховній Раді призначити Кирила Буданова, нинішнього очільника Головного управління розвідки Міноборони. Про це LIGA.net повідомили чотири співрозмовники в Офісі президента та фракції Слуга народу.

— Резніков не про менеджмент. Він юрист, він про візіонерство», – пояснює співрозмовник у керівництві СН заміну Резнікова.

Буданова співрозмовники  називають «дуже сильним менеджером», який вміє вибирати до команди «потужних людей, цитує видання.

Через декілька тижнів на Донбасі очікується загострення, і Зеленський хоче бачити на посаді міністра оборони саме військового.

— Ми знаємо про стандарти НАТО (за якими міністром оборони має бути цивільна особа. – Ред.). Але в нас війна. Повернемо цивільного після [завершення] війн", – каже співрозмовник в ОП.

Майбутнє Резнікова наразі під питанням, але є чітке розуміння, що він має залишитись у команді. Була ідея призначити його міністром юстиції, але у Зеленського немає особливих претензій до чинного міністра Дениса Малюськи, пише LIGA.net

Сам Резніков схиляється до залучення до роботи над трибуналом

Ще один варіант – Резніков замінює Павла Рябікіна на посаді міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Але під цю ротацію може не вистачити голосів у парламенті, зокрема всередині монобільшості.

— Ці скандали (навколо Міноборони. – Ред.) добре спрацювали. Наша фракція може відмовитись його зберегти та проголосувати, – каже один зі співрозмовників. – Проте в нас шкутильгає процес створення міжнародного трибуналу (для притягнення лідерів Росії до відповідальності за злочини агресії проти України. – Ред. LIGA.net).

Схоже, сам Резніков схиляється до залучення до роботи над трибуналом. Про це він натякнув на пресконференції 5 лютого, коментуючи чутки про можливу відставку.

За його словами, спеціальність юриста дає йому впевненість, що він точно знайде для себе «цікавий проєкт, який дозволить нам не просто перемогти у цій війні, а й потім покарати військово-політичне керівництво Російської Федерації».

Із заміною Буданова в ГУР проблем не має бути, запевняють співрозмовники LIGA.net. «В нього заступники класні. І крім них є кому підхопити», – каже джерело в ОП і одним із можливих варіантів називає Дмитра Усова, заступника начальника ГУР, який, зокрема, відповідає за обмін полоненими.

ОНОВЛЕНО LIGA.net О 20:50. 5 лютого ввечері відбулось засідання фракції Слуга народу, на якому голова фракції Давід Арахамія офіційно повідомив про рішення замінити Резнікова на Буданова, повідомив LIGA.net співрозмовник у фракції. Своєю чергою, Резнікова хочуть призначити міністром з питань стратегічних галузей промисловостей замість Павла Рябікіна. Останнього планують призначити послом України в Китаї.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ростислав Гарасимчук

    Просто лишу це тут:
  • Борис Борщик Борщик

    Міністр оборони України  по закону цивільна посада.

    Борис Борщик Борщик reply Борис Борщик Борщик

    Діма Андрущенко влада України сама порушує закон, конституцію всі президенти щось там ,,поправляли,,.

    Діма Андрущенко reply Борис Борщик Борщик

    Борис Борщик Борщик луценко не мав юридичної освіти....
  • Ростислав Гарасимчук

    "Союзники повинні були діяти на упередження" - сказав х..ла, який курва за чотири дні до вторгнення не бачив "ударних групіровок"



    "Війни б не було, якби Захід зупинив Північній потік і не купував газ у росії"

    Тим часом влада Зеленського купувала в РФ електрику, бітум, вугілля.
  • Вадим Ковальчук

    Давно треба було

keyboard_arrow_up